Haberler

Anne Karnındaki Bebeğe Başarılı Operasyon

Anne Karnındayken İdrar Kanalı Tıkanan, İdrar Kesesi ve Böbrekleri Şişen Bebek, Dokuz Eylül Üniversitesi (Deü) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Gerçekleştirilen Başarılı Operasyonla Sağlıklı Şekilde Doğdu. 7 Günlük Arda Bebeğin Sağlık Durumunun İyi Olduğu Öğrenildi.

Anne karnındayken idrar kanalı tıkanan, idrar kesesi ve böbrekleri şişen bebek, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlıklı şekilde doğdu. 7 günlük Arda bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki Fetal Tanı ve Tedavi Merkezi doktorları tarafından gerçekleştirilen operasyonda, idrar kanallarında tıkanıklık oluşan bebeğe anne karnında müdahale edildi. Anne karnındayken tıkanıklık nedeniyle idrarını yapamayan Arda bebeğin böbreklerinde şişme meydana geldiğini belirten Kadın Doğum Uzmanı Prof.Dr. Namık Demir, erken tanı konulduğunda bu sorunun önlenebildiğini belirtti. Arda bebeğin idrar kesesine bir boru yerleştirdiklerini ifade eden Namık Demir, "Bu borunun bir

ucunu bebeğin idrar kesesine diğer ucunu da bebeğin içinde yüzdüğü sıvının içine yerleştirdik. Bebek idrarını yapamazsa böbreklerinde şişme meydana geliyor ve içinde yüzdüğü sıvı azalıyor. Sıvının azalması ise böbrek yetmezliği ya da akciğer yetmezliği oluşabileceğini gösterir. Bu nedenle erken teşhis ve müdahale önemlidir" dedi.

Bebeğin idrar kesesine yerleştirilen boruyla tıkanıklığın önüne geçtiklerini belirten Prof.Dr. Demir, Arda bebeğin sağlıklı şekilde gelişimini tamamlayarak doğduğunu söyledi. PUV sendromunun 5 ila 8 bin doğumda bir görüldüğünü anlatan Demir, şimdiye kadar 5 bebeğe aynı müdahalede bulunduklarını bunlardan birisinin de kız bebek olduğunu söyledi. Kız bebekte idrar kesesinde yırtılma görüldüğünü ve aynı yöntemle tedaviyi gerçekleştirdiklerini anlatan Prof.Dr. Demir, çocuk cerrahlarının da yardımıyla bebeğin

sağlıklı şekilde yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Ettikleri yemin gereği bebek anne karnında da olsa onları yaşatmak için müdahalede bulunduklarını söyleyen Namık Demir, bazı anne babaların böyle bir sorunla karşılaştıklarında kolay yolu seçmek istediklerini belirterek, "Onlara bu uzun bir yol gibi geliyor. Ama daha sakin düşününce fikirlerini değiştiriyorlar" dedi. Hamilelik sürecindeki doktor kontrollerinin de çok önemli olduğunu anlatan Demir, gebeliğin 18 ve 23. haftalarında ultrasonun zorunlu hale

getirilmesi gerektiğini söyledi.

Operasyonu gerçekleştiren ekipte görevli Yrd.Doç Dr. Oğuz Ateş ise Arda bebeğin bundan sonraki dönemde tedavisine ilaçla devam edileceğini belirtti. Bebeklerinin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten 24 yaşındaki anne Özlem Demirel de, operasyonda emeği geçen doktorlara teşekkür etti. Baba İsmail Demirel de bebeklerine anne karnında müdahale edileceği için endişe duyduklarını ancak şimdi çok mutlu olduklarını söyledi.

Operasyonda, Kadın Doğum Uzmanları Prof.Dr. Namık Demir,Doç. Dr. Sabahattin Altunyurt, Doç.Dr. Serkan Güçlü, Pediatrik Nefroloji Ekibinden Prof.Dr. Salih Kavukçu, Doç.Dr. Mehmet Türkmenoğlu, Çocuk Cerrahisi ekibinden Prof.Dr. Feza Akgün, Prof. Dr. Mustafa Olguner, Doç. Dr. Gülce Hakgüder, Yrd.Doç. Dr. Oğuz Ateş ile Anestezi Ekibinden Doç.Dr. Çimen Olguner ve Doç.Dr. Ayşe Karcı yer aldı.

(YB-Mİ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title