Haberler

Anlı: Uygun Spor Anlayışı Hedefliyoruz

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı yanlış tezahüratta bulunan ve yanlış hareketlerde bulunanları reddettiklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Kulübünü ziyaret ederek kulübün eşbaşkanı İhsan Avcı ile birlikte açıklama yaptı.


Öncelikle çabalarından dolayı takımlarını kutlayan Anlı, "Gönlümüzden geçen tabi ki takımımızın, oynadığı futbolun karşılığını almasıydı. İyi bir skorla kentimize, halkımıza bunu hediye etmek istiyorduk. Futbolcularımız formanın hakkını vermeye çalıştılar. Terleriyle, emekleriyle iyi bir mücadele ortaya koydular. Ama maalesef Galatasaray gibi büyük bir kulübün tecrübeleri bir kulübe, çok daha üst düzel performans gösterebilen futbolculara sahip bir takım. Kazanmasını bildi" dedi.

"10 bine yakın insanın statta ve milyonlarca insan hem şehirde, hem Türkiye'nin farklı şehirlerinde, hem de dünyanın farklı şehirlerinde en çok izlenen maçlardan biri olmuş" diyen Anlı, "Aslında bu da takımımızın ne kadar büyük olduğunu, ne kadar büyük bir camiaya sahip olduğunu ve ne kadar büyük bir taraf desteğine sahip olduğunu gösterdi" dedi. Anlı şöyle devam etti:

"Sosyal medyadan tutalım birçok iletişim kalından maç birinci gündem oldu. Bu başarıyı sürdürmenin ne kadar gerekli olduğunu gösterdi. Sorumluluğumuzun ne kadar ağır olduğunu gösterdi. Milyonlarca insanın yürekten desteklediği bir takıma karşı hepimizin artık çok daha ağır bir yükle sorumlu olduğunu görmek gerekiyor. Futbolcularımıza, yöneticilerimize, destek sunan taraftarımıza bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz."

"Galatasaray kulübünü mümkün olduğu kadar konuk severliğimizle ağırladık. Hem yönetimini hem de futbolcularını. Çok büyük bir sıkıntı yaşanmadı" diyen Anlı, şöyle devam etti:

"Ama ne yazık ki bugünkü basın ve medyanın bir bölümü bildik haberleri, işte Diyarbakır, Amed olunca, hep bir gerginlik, hep bir olay eksenli yaklaşım sergilediğini gördük. Bunu kabul etmiyoruz dünkü yaşananlar bu değildi. Dünkü yaşananlar büyük bir hoşgörü, kardeşçe bir turnuvaydı, keyfi paylaşmaydı. İnanıyorum Galatasaraylı yöneticilerde bu konuda, kamuoyuna gerekli bilgilendirmeyi yapacaklar. Basının bunu bu biçimiyle vermesini, tasvip etmediğimi ben tekrar ifade etmek istiyorum. Çünkü gerçek görünüm bu değildi. Doğru yansıtıldığını düşünmüyoruz. Elbette tatsız olaylar oldu, her maçta olduğu gibi. Maalesef Türkiye'nin birçok stadyumunda, birçok kulübünde, birçok maçında hatta bırakalım futbolu basketbol, voleybol maçlarında hatta engellilerin maçlarında daha kötü tablolar yaşandığını gördük. Ama Diyarbakır olunca, yine yanına hem bir gerginlik, yine hem yanına olaylar yapıştırmayı bir ezber olarak öğrenmiş olan bir dil var, bir üslup var bunu eleştiriyoruz."

'Bu Tür Seyirciyi İstemiyoruz'

Tek bir kişi bile olsa yanlış tezahürat ve harekette bulunanları kabul etmediklerini belirten Anlı, "Biz bunu ret ediyoruz, kabul etmiyoruz. Çok net bunu ifade etmek lazım. Bu tür seyirciyi istemiyoruz. Bu tür taraftar istemiyoruz. Biz, bizim değerlerimize, bizim insana yaklaşımımıza, bizim çevreye, doğaya ve yaşama yaklaşımımıza uygun bir spor anlayışını hedefliyoruz" diye konuştu. Sporu bir oyun, eğlence ve aktivite olarak gördüklerini belirten Anlı, "O açıdan çok net bizim böyle bir seyirciye, böyle bir taraftara da ihtiyacımız yok. Kesinlikle Diyarbakır, bu değil" şeklinde konuştu.

'Rol ve Model Olmalıyız'

Anlı, "Maalesef her zaman buna benzer olaylar yaşanabiliyor. Ama buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Başta bu şehre gönül verenlere, bu şehrin renklerine gönül verenlere, her konuda öncülük yapmamız gerekiyor. Spor konusunda da, mücadele konusunda da, maç konusunda da ve taraftarlık konusunda da, biz bir rol ve bir model olmalıyız. O açıdan da bütün insanlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Eğer Amedspor gibi büyük değerleri olan bir takımın taraftarıysak, onu da en güçlü bir şekilde, en iyi şekilde temsil etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Diyarbakır Buyükşehir Belediyespor'u ortaya koyduğu performanstan dolayı kutlayan Anlı, "Ama henüz bitmedi, halen iddiamızı devam ettiriyoruz. Halen kupada da ligde de başarıya olan inancımızı ve umudumuzu tüm canlılığıyla koruyoruz. Bundan sonraki maçlarda da takımımız başarıyla desteklemeye devam edeceğiz. Bütün bir şehir olarak, bütün bir coğrafya olarak, bütün bir Amedspor taraftarları olarak, teşekkür ediyoruz" dedi.

Avc: Bu Maçtan Dersler Çıkardık

Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı da Anlı'ya desteğinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Avcı, "Dünkü maç herhalde Diyarbakır düzleminde değil, yakın zamandaki tüm sportif etkinlikler açısından sürekli gündemde olan ve sonuçlarından bağımsız yaratacağı toplumsal etkisi açısından, gündemi teşkil eden bir maçtı" dedi. Galatasaray yönetimiyle bir telefon trafiklerinin olduğunu ifade eden Avcı, "Gayet memnun bir şekilde kentten ayrıldıklarını, yine bize teşekkür ettiler. Haftaya beraber yapacağımız diğer maçta, aynı misafirperverlikle onlar da bizi ağırlamak istediklerini belirttiler" dedi. İhsan Avcı, "Biz bu maça başlarken de bizim için skordan, sportif sonuçlardan çok bu maçın iki kentti birleştirecek, kardeşlik köprüsü oluşturacağına, toplumları bir araya getirecek, toplumlardaki geçmiş algıları ortadan kaldırabilecek, her zaman kardeşliğin kazanacağı bir maç olacağını belirttik. Bu maçı biz 4-1 kazansaydık da biz aynı mesajları verecektik. Nihayetinde sonuç ne olursa olsun. Kazanan dostluk, kardeşlik, barış, dayanışma oldu" diye konuştu.

"Sadece Diyarbakır ölçeğinde değil bir bütün olarak spor kamuoyunda yeni bir sportif felsefe yaratma, yeni bir anlayış yaratma konusunda bir tutum içerisindeyiz. Küfrü, şiddeti kesinlikle ret ederiz" diyen Avcı, "Maçlarımızda dostluğun, kardeşliğin, ötekileştirilmiş herkesin dezavantajlı, engellilerin, kadınların gelebileceği bir karnavala dönüştürme konusunda bir tutum içerisinde olacağız. Bu maçtan dersler çıkardık. Bundan sonraki süreçlerde en azından tedbirlerimizi alarak, keyif veren bir maç, takım olma ruhumuzu daha da belirteceğimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Galatasaray İhsan Avcı Fırat Anlı Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title