Haberler

Ankaralı Dikkat: Günlük Hayatı Etkileyecek Düzenleme Başlıyor

Güncelleme:

Sincan ve Çayyolu metro hatları güzergahındaki otobüs seferleri, 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren metroya yönlendirilecek.

Sincan ve Çayyolu metro hatları güzergahında yer alan otobüs seferleri, 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren metroya yönlendirilecek. Yeni düzenleme ile Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir Yolu'ndaki trafik yoğunluğunun büyük ölçüde rahatlatılması amaçlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yer alan açıklamada, "EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilere daha konforlu, hızlı ve güvenli hizmet vermek için toplu taşımda yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor.

Sincan Metrosu ile Çayyolu metrosunun hizmete girmesi, yolcu alışkanlıklarının değişmesi, daha çok yolcunun metro taşımacılığına yönlendirilmesi, kent merkezi trafiğinin rahatlatılması gibi nedenlerle otobüs seferlerinde yeni bir düzenlemeye giden Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankaray ve Batıkent metrosunda olduğu gibi Sincan ve Çayyolu metrolarına da ring seferleri başlatıyor" denildi.

-ODTÜ VE HACETTEPE KAMPÜSLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE 8 YENİ RİNG HATTI

Açıklamaya göre, bu kapsamda 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren Eskişehir Yolu güzergahı başta olmak üzere; Sincan ve Çayyolu metrosu durakları ile civarlarındaki bazı hatlar ringe dönüştürülecek. Bu sayede de son durakları Kızılay ya da Ulus olan bu otobüsler, sadece en yakın metro duraklarına yolcu taşıyacaklar.

Ayrıca ODTÜ ve Hacettepe kampüsleri başta olmak üzere metro bağlantılı bölgelere 8 tane de yeni ring hattı açılacak. Çevredeki semtlerin uç noktalarına kadar ulaşım imkanı sağlanırken, bazı hatlardaki ulaşım verimliliği de arttırılmış olacak.

-KENT TRAFİĞİ RAHATLAYACAK-

Yeni düzenleme kapsamında özellikle Metro güzergâhı ile aynı güzergâhta olan otobüs hatları iptal edilerek, toplu taşımacılığı raylı sisteme yönlendirme amacıyla otobüs seferleri de yeniden düzenlenecek. Uygulamanın başlamasıyla birlikte metro ile ulaşımın mümkün olduğu veya aynı güzergahta farklı toplu taşım aracı bulunan bazı hatlar da iptal edilecek.

Ayrıca EGO Genel Müdürlüğü'nün yeni ring uygulaması ile bu bölgelerden kent merkezine olan otobüs seferlerinin iptal edileceğinden Eskişehir yolu basta olmak üzere Kızılay, Ulus ve Bakanlıklar bölgesindeki trafik yoğunluğu da büyük ölçüde rahatlayacak.

-İLK TRANSFER ÜCRETİ ALINMAYACAK-

Yeni uygulama kapsamında M2 (Çayyolu-Kızılay) ve M3 (Sincan-Batıkent) metrolarından yeni açılan ring hatlarına, ring hatlarından da bu hatlara 75 dakika içerisinde yapılacak aktarmalardan 1. transferde ücret alınmayacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Eskişehir Kızılay Sincan Ulus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title