Haberler

Ankara) Yadep'ten Referanduma 'Evet'

(ANKARA) YADEP'ten referanduma 'evet' YADEP Sözcüsü Cengiz Özbay: "Bizler, 16 Nisan Pazar günü; ülkemiz için, milletimiz için özgürlüğümüz için, çocuklarımız için, milletimizin egemenliği için, Türk-İslam coğrafyası ve hatta dünya mazlumlarının umudu olduğumuz için evet diyoruz"ANKARA (İHA) -...

(ANKARA) YADEP'ten referanduma 'evet'

YADEP Sözcüsü Cengiz Özbay:

"Bizler, 16 Nisan Pazar günü; ülkemiz için, milletimiz için özgürlüğümüz için, çocuklarımız için, milletimizin egemenliği için, Türk-İslam coğrafyası ve hatta dünya mazlumlarının umudu olduğumuz için evet diyoruz"

ANKARA (İHA) - Yeni Anayasaya Destek Platformu (YADEP) Sözcüsü Cengiz Özbay, "Bizler, 16 Nisan Pazar günü; ülkemiz için, milletimiz için özgürlüğümüz için, çocuklarımız için, milletimizin egemenliği için, Türk-İslam coğrafyası ve hatta dünya mazlumlarının umudu olduğumuz için evet diyoruz" ifadelerini kullandı.

Memur-Der Federasyonu öncülüğünde kurulup, 105 STK'nın desteğini alan YADEP adına Platform Sözcüsü Cengiz Özbay ATO Congresium Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında 16 Nisan Pazar günü yapılacak halk oylamasında, darbe anayasasından kurtulmak için 'Evet' oyu kullanacaklarını bildirdi.

"Bu ülkede ortak değerler derdi var"

Özbay, YADEP olarak bu ülkede yaşayan herkesin birbirini sevmesini, birbirinin inançlarına, değerlerine saygı göstermesini istediklerini belirterek, "Bu ülkede ortak değerler derdi var. Aynı bayrağa inanan, aynı vatanda yaşayan, aynı devlete inanan ve aynı milletten olan insanlar, birbirlerine asla yan gözle bakamazlar. Biz bu yüzden evet diyoruz. YADEP olarak, bayrağımıza, vatanımıza, devletimize ve milletimize sahip çıkmak için evet diyoruz. Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik, bunun için evet diyoruz. Güçlü bir Türkiye için evet diyoruz. Son zamanlarda birlik ve beraberliğe, vatan sevdasına, bayrak aşkına sıkı sıkıya bağlanmaya, en az Kurtuluş Savaşı'nda olduğu kadar, ihtiyaç duyduğumuz günler yaşamaktayız. 15 Temmuz Gecesi, bu anlamda bir milat olmuş ve vatanseverler ile vatan hainleri gün gibi ortaya çıkmıştır. O gece Türk Milleti aydınlık bir sabaha uyanabilsin; aydınlık bir geleceğe yürüyebilsin diye, kadını erkeği, polisi sivili milyonlar sokağa dökülmüş; ihanete kanıyla, canıyla karşı durmuş ve neticede 248 vatan evladı şehit ve yüzlerce de gazi verdik. Bunlar arasında adını en çok duyduğumuz, Ömer Halis Demir feraseti sayesinde hem Türk askerinin onurunu korumuş hem de gecenin seyrini değiştirmiştir. Kahraman şehitlerimiz için evet diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bizler, hızlı karar alabilen, aldığı kararı engeller olmadan uygulayabilen bir sistem için evet diyoruz"

"Bizler, ülkemizin yarınlarının emin ellerde olması için evet diyoruz" diyen Özbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler, lider ülke Türkiye için evet diyoruz. Bizler, dünyada değerini yitirmiş Parlamenter sistemden kurtulmak için evet diyoruz. Bizler, hızlı karar alabilen, aldığı kararı engeller olmadan uygulayabilen bir sistem için evet diyoruz. Bizler, hainlerle amansız mücadele edilebilsin diye evet diyoruz. Bizler, darbe anayasasından kurtulmak için evet diyoruz. Kahraman Türk milleti sen, asaletini damarlarında taşıdığın kandan alıyorsun. Sen, Kurtuluş Savaşında ilk kurşunu atan Hasan Tahsin, sen, 15 Temmuz'da Ankara'da Ömer Halis Demir, sen, 5 Ocak'ta İzmir'de Fethi Sekin'sin. Bizler, 16 Nisan Pazar günü; ülkemiz için, milletimiz için özgürlüğümüz için, çocuklarımız için, milletimizin egemenliği için, Türk-İslam coğrafyası ve hatta dünya mazlumlarının umudu olduğumuz için evet diyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Halis Demir Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title