Haberler

Ankara Saldırısındaki Kayıp Konusunda Çelişkili Rakamlar Var

Güncelleme:

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısında ölü sayısını Sağlık Bakanlığı 97, Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Barosu 105, HDP Kriz Merkezi ise 128 olarak açıklıyor.

Ankara'da, Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısının üzerinden üç gün geçmesine rağmen ölü, yaralı ve kimliği belirsiz ceset sayısında çelişkiler yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı'na göre 19 hastanede toplam 138 yaralı var. Bu yaralıların 58'i yoğun bakımda tedavi görüyor, ölü sayısı ise 97.

97 CENAZE TESLİM EDİLDİ, 3'Ü TANINMAZ HALDE 5 CESET KALDI

Hürriyet'in edindiği bilgiye göre Adli Tıp'ta 102 kişiye otopsi yapıldı, 97 cenaze yakınlarına teslim edildi. 3'ü tanınmaz halde olan 5 ceset kaldı. Yüzü tanınan 2 kişinin kimliğini ise kimse tespit edemedi.

TTB: ÖLÜ SAYISI 105

Türk Tabipleri Birliği'ne göre ise 28 hastanede toplam 441 yaralı var. 58'i yoğun bakımda, ölü sayısı ise 105.

"HDP, KAYIPLARI DA ÖLÜ OLARAK SAYIYOR"

TTB genel başkanı Beyazıt İlhan'a göre farkın nedeni, vücut bütünlüğü olmayan cenazeler. "Ancak biz 105 ölümü teyit ettik. Zannediyorum önümüzdeki günlerde Başbakanlık da ölü sayısını netleştirecektir." diyen İlhan, HDP'nin ölü sayısını 128 olarak belirtmesi için ise "Kayıpları da ölü olarak sayıyorlar." dedi.

ÇHD: 120 KİŞİNİN İSMİ BELİRLENDİ, 8'İNİN KİMLİK TESPİTİ SÜRÜYOR

Otopsilere avukatlarla refakat eden Ankara Barosu avukatlarının hazırladığı listelere göre de ölü sayısı, "Kayıplar ve kimliği belirsiz cesetlerin dışında 97." Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı ise "120 kişinin ismi belirlendi. 8'inin kimlik tespiti sürüyor." diye bilgi verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türk Tabipleri Birliği Sağlık Bakanlığı Hürriyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (157)

ARTVİNLİ:

hdp ne derse odur yalan atmaz

22
48
yanıtYanıtla
lansman:

Komedi ya "hdp kriz merkezi"ymiş :)) ulan ne günlere kaldık. Terör merkezi deseniz daha isabetli olurdu

34
32
yanıtYanıtla
...TAŞOVA...:

EYY ANADOLU HALKI UYAN ARTIK..CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.... HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... VATANIMIZA BU DÖRTLÜ ÇOK ZARAR VERİYOR...LÜTFEN GERÇEKLERİ GÖRELİM...BALIK HAFIZALI OLMAYALIM... BUNLAR SOL BEYNAMAZLAR....AKLIN YOLU BİR ...VAKİT BÜTÜN SAĞCILARIN...AKP de... BİRLEŞME VAKTİDİR...

30
34
yanıtYanıtla
palavra:

Hehe tamam

yanıt6
yanıt9
aboş:

gözlerin kör, kulakların sağırmı? ak trol görevlisi

yanıt0
yanıt9
MARDİN:

aynen katılıyorum. bu zihniyet kendi toplanır kendi kendilerini bombalar. sonrada ülkeyi karıştırırlar. başka işleri yok. vatana faydalarıda yoktur zaten. bunlardan başka yok bıktık. koyun gibiler sür istediğin yere yürüyün diye

yanıt9
yanıt0
musa:

kim doğru bilmem fakat yalan konusunda akp uzman

20
43
yanıtYanıtla
Devrim:

Allah bu hdp ve destekcilerini boyle devam ettikleri surece dunyadada ahirettede perisan eylesin.

38
16
yanıtYanıtla
devrim:

Allah senin ve senin gibi kandan beslenen faşistlerin bin belasını versin.

yanıt4
yanıt14
CcC:

Zaten bu ulkeyi bu duruma getiren chp ve hdp zihniyeti

27
27
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title