Haberler

Ankara markalaşmadan en iyi kalite üretim bile marka olmaz

Güncelleme:

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Ankara'nın dünya piyasalarında etkili ve sözü geçen bir yapıya kavuşmasının yolunun markalaşmadan geçtiğini belirtti.

"Ankara bir marka haline gelmeden dünyadaki en iyi kalite üretimi dahi yapsanız, bu ürün bir marka değeri taşımayacaktır" dedi. Son birkaç yılda ülke çapında markaların dünya pazarlında boy gösterdiğine dikkat çeken Karakuş, yatırım şartlarında iyileştirme sağlanır, kıdem tazminatı ve vergilerdeki düzenlemelerde üreticilerde gözetilirse dünya piyasalarında yerli markaları görmenin zor olmadığını ifade etti.

İthalde yerli üretici mağdur edilmesin

AGSD Başkanı Karakuş, hazır giyim ve tekstil sektörünün dinamiklerinin ve ülke şartlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, özellikle giyim ürünlerinin yurtdışından ithalinde yerli sanayiciyi mağdur etmeyecek koruma tedbirlerinin ve üreticilere ne tür teşvik paketlerinin sunulacağı gibi konuların yasal zemine oturtulması gerektiğini söyledi.

İhtisaslaşma tamam sıra markalaşmada

Ankara'nın hazır giyim ihracatında özellikle Doğu Asya ülkelerinde ciddi bir pazar payına sahip olduğuna dikkat çeken Karakuş, "Özellikle kadın tüketicilere giyim eşyalarında ülkemizden ihraç edilen ürünlerin üçte ikisi Ankara'da üretiliyor. Stilistlerimizle, tasarımcılarımızla ve sanayicilerimizle birlikte bilhassa kadın giyimine yönelik ürünlerde ihtisaslaşma başarısını yakaladık. Bundan sonraki adımda devletin de desteğiyle markalaşma enstrümanlarını doğru bir biçimde kullanırsak; Ankara, sadece belli pazarlarda değil, dünya piyasalarında söz sahibi olur" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title