Haberler

Ankara Kore Kültür Merkezi'nde "Umuda Dokunuş" Sergisi

Ankara'da Kore Kültür Merkezi'nde, "Umuda Dokunuş" sergisi düzenlendi.

Ankara'da Kore Kültür Merkezi'nde, "Umuda Dokunuş" sergisi düzenlendi.

Güney Kore Büyükelçiliği'ne bağlı olarak Ankara'da faaliyet gösteren Kore Kültür Merkezi tarafından yapılan sergide Atatürk Çocuk Destek Merkezi'nde kalan çocukların eserleri sergilendi.

AA muhabirine konuşan Elçilik Kültür Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Direktörü Cho Dong-Woo, merkezin faaliyetleriyle Türkiye ve Kore halkının kardeş olduğunun daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Türkiye'de yaşayan bir Koreli olarak Türk kültürünü sevdiğini belirten Kültür Müsteşarı Dong-Woo, merkezin çalışmalarında Kore kültürünün yanı sıra Türk kültürünü de yansıtmak istediklerini kaydederek, "Bilhassa Çocuk Destek Merkezi'ndeki çocukların eserlerine değer veriyoruz ve buradaki çocuklarımız için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Elçilik Kültür Dairesi olarak Çocuk Destek Merkezi'ni ziyaret ederken tesadüfen çocukların eserleriyle karşılaştıklarını dile getiren Kültür Müsteşarı Dong-Woo, "Eserlerini satışa çıkarmışlardı, biz de Kore Kültür Merkezi'mizde eserleri tanıtabileceğimizi ve sergi açabileceğimizi teklif ettik, benzer projelere daima hazırız." şeklinde konuştu.

Atatürk Çocuk Destek Merkezi'ndeki çocuklarla resim öğretmenlerinin yaptığı el işleri, seramik, yağlı ve sulu boya gibi çalışmaların yer aldığı "Umuda Dokunuş" sergisi 2 Eylül'e kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title