Haberler

Ankara - Kimsesiz Hanife'nin Yaşamı 70 Bin TL'lik Ameliyata Bağlı

Kimsesiz Hanife'nin yaşamı 70 bin TL'lik ameliyata bağlı ANKARA'nın Altındağ İlçesi Belediyesi'ne ait Yaşlılar Yurdu'nda kalan ve çocukluktan omurilik rahatsızlığı bulunan 45 yaşındaki Hanife Aksu, belinde oluşan yumrular nedeniyle son 4 yıldan bu yana yatağa bağımlı yaşam mücadelesi verdiğini, yetkililerden ve sağlık kuruluşlarından yardım beklediğini söyledi.

Kimsesiz Hanife'nin yaşamı 70 bin TL'lik ameliyata bağlı

ANKARA'nın Altındağ İlçesi Belediyesi'ne ait Yaşlılar Yurdu'nda kalan ve çocukluktan omurilik rahatsızlığı bulunan 45 yaşındaki Hanife Aksu, belinde oluşan yumrular nedeniyle son 4 yıldan bu yana yatağa bağımlı yaşam mücadelesi verdiğini, yetkililerden ve sağlık kuruluşlarından yardım beklediğini söyledi. Doktorların ameliyat olmaması halinde ölüm riskinin bulunduğunu belirttiği Aksu, Ne ameliyat olacak, ne de omurilik sistemine takılacak protez cihazı alacak gücüm yok. Çaresizlik içindeyim dedi.

ÇARESİZLİK İÇİNDEYİM

Omurilik çatısı çökmesi rahatsızlığı yaşayan 45 yaşındaki Hanife Aksu, ameliyat olamaması halinde ölüm riski taşıdığını söyledi. Aksu, Omurilik çatısı her geçen gün eğiliyor. Bu eğilme iç organlarıma baskı yapıyor. Bu nedenle nefes almakta zorlanıyorum ve yemek yiyemiyorum. Boyum sürekli kısalıyor. Doktorlar 'ameliyat olmazsan felç olabilirsin ya da ölebilirsin' diye sürekli uyarıyorlar. Ameliyat olmak istiyorum, ama devlet hastaneleri bu riskli ameliyata yaklaşmıyorlar. Özel hastaneler de gücümün yetmeyeceği paralar istiyorlar. Geçtiğimiz ay İstanbul'da özel bir hastanede rahatsızlığım konusunda ücretsiz muayne oldum. Doktorlar 'ameliyat yaparak yaşam kaliteni artırabiliriz' dediler. Bu ameliyatın bedeli 70 bin TL'ye çıkıyor. Ben hangi para ile bu masrafı karşılayabilirim dedi. Altındağ İlçesi'nde Belediye'ye ait Yaşlılar Yurdu'nda kalan ve genelte yatağa bağımlı yaşam mücadelesi verdiğini belirten Hanife Aksu, Doktorlar, kısa sürede belimde meydana gelen çöküntülerin ameliyat edilmemesi halinde felç olma riskimin çok yüksek olduğundan bahsediyorlar. Ne ameliyat olacak, ne de omurilik sistemine takılacak protez cihazı alacak gücüm yok. Çaresizlik içindeyim diye konuştu. Malatya'da 4 çocuklu ailede ilk olarak dünyaya gelen Hanife Aksu', henüz 1.5 yaşında annesinin kucağından kayıp, 2 katlı binanın zemin katına düştü. Doktora gidemeyen, ilkokula ise annesinin kucağında götürülen Hanife, 10 yaşında babasını, 12 yaşında ise annesini kaybetti. 14 yaşlarında fotoğraf çekmeyi öğrenip, diğer kardeşlerinin bakımını üstlenen Hanife, 18 yaşına girdiğinde 12 yaşındaki erkek kardeşi Hasan ile Ankara'ya bir yakınının yanına geldi. Belinde yaşadığı ağrılar nedeniyle ilk kez Ankara'da doktora götürülen Hanife, ağrı kesicilerle acılarını dindirmeye çalıştığını, ancak ilerleyen yıllarda yürüyemez duruma gelip, yatalak duruma düştüğünü söyledi. Rahatsızlıklarımdan dolayı 1.60 olan boyunun 1.40 santime düştüğünü, belinin sürekli eğilmesi sonucu iç organlarının baskı altında olduğundan yakınan Aksu, Devlet hastaneleri ameliyat yapmaktan kaçınırlarken, özel hastaneler ödeyemeyeceğim rakamlar çıkarıyorlar. Geçtiğimiz ay İstanbul'da özel bir hastanenin, hastalığımla ilgili bir uzman doktor tetkikler sonucu ameliyat yaparak yaşam kalitemi yükseltebileceğini söyledi. Bu ameliyat masrafı en ekonomik 70 bin TL'ye çıkıyor. Yetim maaşı dışında bir gelirim yok, nasıl ödeyeceğim. Felçli olarak yatağa bağımlı yaşam ve ölmek istemiyorum. Bu nedenle tüm hayırseverlerin yardımına ihtiyacım var diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Altındağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title