Haberler

Ankara Kahramankazan'da 1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma Etkinliği

Kahramankazan'da 1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma EtkinliğiANKARA'nın Kahramankazan İlçesi Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Kahramankazan'da 1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma Etkinliği

ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Başbakanlık Tanıtma Fonunun katkılarıyla Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen Mimar Sinan Anma etkinliği kapsamında 1 ay boyunca tüm okullarda Mimar Sinan ve Mimar Sinan'ın eserleri anlatıldı.

Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri kapsamında ayrıca 'Siz Mimar Sinan olsaydınız nasıl bakardınız' başlığıyla İlk, orta ve lise öğrencileri arasında resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi. Anma etkinliğinin kapanış gününde ise Kahramankazan Aile Yaşam Merkezinde 'Koca Sinan'konulu konferans ve yarışmaya katılan öğrencilerin resim ve fotoğrafları sergisi düzenlendi. 200'ün üzerinde öğrencinin ilgi gösterdiği resim ve fotoğraf yarışması, idareciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Programın sonunda, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenler öğrencilere ödülleri verilirken anma etkinliğinin finali Dombra'nın yazarı ArslanbekSultanbekov'un verdiği konseri ile son buldu. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Mimar Sinan'ın, İslam tarihinde ve dünyada önemli yapılar arasında gösterilen Selimiye Camisini 86 yaşında yaptığını hatırlattı. Ertürk, "Çalışma ve başarının yaşı yoktur. Türkiye'nin geçtiği bu zor şartlarda, KurtuluşSavaşı'ndan bu yana milli birlik ve beraberliğimizin ilk kez bu kadar zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Yeni Türkiye'nin inşasında siz gençlere çok iş düşüyor. İslam tarihinde ikinci bir Mimar Sinan doğmamıştır. Neden İkinci bir Mimar Sinan aranızdan çıkmasın. Türkiye, köklü bir geleneğin devamı olarak güçlü ve zengin donanım ve eserlere sahiptir. Mimar Sinan'ın sizlere ilham olmasını diliyorum. Bugünden itibaren çok daha çalışacak, çalışmakla beraber Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine sizlerin sayesinde ulaştıracağız"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title