Haberler

Ankara Engelsiz Filmler Festivali Ödül Töreni

Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali Ankara Engelsiz Filmler Festivali ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali Ankara Engelsiz Filmler Festivali ödülleri sahiplerini buldu.

Opera Sahnesinde düzenlenen törende, en iyi film ve en iyi yönetmen ödülünü Tolga Karaçelik'in "Sarmaşık", en iyi senaryo ödülünü Faruk Hacıhafızoğlu'nun "Kar Korsanları" filmi aldı.

Seyircilerin Braille alfabesiyle basılan pusulalarla oylayarak belirlediği seyirci özel ödülüne ise Mine Vargı'nın yapımcılığını üstlendiği Deniz Gamze Ergüven'in "Mustang" filmi layık görüldü.

Puruli Kültür Sanat tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen Festivale, Açık Toplum Vakfı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ABD Büyükelçiliği, Fransız Kültür Merkezi, Goethe-Institut Ankara ve İsveç Başkonsolosluğu da destek verdi.

Festival kapsamında, Türk ve dünya sinemasından 27 film, görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösterildi. Filmlerin sesli betimlemesi ise Sesli Betimleme Derneği tarafından yapıldı.

Törende konuşan Festival Yönetmeni Emrah Kalan festivalde emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

Festivalin kapanış törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tolga Karaçelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title