Haberler

Ankara'da Engelli Yasemin'in Yüzünü Yarım Elma Ekibi Güldürdü

Güncelleme:

Ankara'da 2 ay önce evlenen engelli Yasemin ile Ali Fidan çiftine Çankaya Belediyesi, Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği yardım eli uzattı.

Ankara'da, 2 ay önce evlenen engelli Yasemin ile üniversite mezunu Ali Fidan çiftine Çankaya Belediyesi, Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) yardım eli uzattı. Ev eşyaları olmadığı halde ailelerin karşı çıkmasına rağmen dünya evine giren Fidan çiftine yardım eli uzatıldı.

Eengelli Yasemin Fidan, Mamak ilçesinin Yeşilbayır Mahallesi'nde bir kapıcı dairesinde 450 TL kira ile ev tuttuklarını, ancak odalarında kullanacakları, misafirlerini de oturtacakları bir sandallerinin dahi olmadığını söyledi. Çankaya Belediyesi'nin durumlarını öğrenmesi sonucu geldikleri evlerindeki eksik eşyalarını tespit ederek baştan aşağı döşediklerini söyledi. Fidan, "Evde televizyon olmadığı için canım çok sıkılıyordu. Eşyalarla birlikte televizyona kavuşmam beni çok mutlu etti. Bu duyarlılıklarına teşekkür ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz aylarda hayatlarını birleştiren engelli Yasemin ile Ali Fidan, ailelerinin bu evliliğe karşı çıkması sonucu ekonomik olarak zor durumda kaldı. ÇAYED 'Yarım Elma' ekibi, evlerinde hiç eşyaları bulunmayan ve ekonomik sıkıntı içinde yaşam mücadelesi veren engelli Yasemin'in evindeki mobilya eksiklerini giderdi. Duygularını dile getiren engelli Yasemin, "Evlendik, ama ailelerimiz bu evliliğe karşı çıktı. Benim ailem bu çocuk sağlıklı, seni ne zamana kadar taşıyacak?. Eşim Ali Fidan'ın ailesi, 'Bu kız engelli, tüm işlerini sen yaparak hayat mı yaşayacaksın?' diye düğün törenimize bile katılmadılar" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Mamak Evlendirme Dairesi'nde nikahlarının kıyıldığını hatırlatan engelli Yasemin, "Eşim Ali üniversite mezunu, ama iş bulamadığı için çok düşük bir maaşla temizlik firmasında çalışıyor. Bu kapıcı dairesine 450 lira kira ödüyor. Bu nedenle evimize kullanacağımız mobilya ve televizyon alamadık. Evimize ziyarete gelen eş-dost ayakta kalıyorlardı. Engelli arkadaşlarımız, Çankaya Belediyesi ÇAYED'i arayıp, durumumuzu bildirmişler. Sağ olsunlar, gelen ekip mobilya, yiyecek paketleri ve giysi yardımında bulundu. Biz bu yardımları çok yerden istemiştik; ama kimse oralı olmamıştı. Şimdi gelen misafirlerimizin oturacakları eşyalara sahip olmaları bizleri çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Ali Fidan Mamak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title