Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Mersin ve Osmaniye'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları yayımladıkları mesajlarla Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Mersin ve Osmaniye'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları yayımladıkları mesajlarla Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yazılı açıklamasında, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyerek, "Allah bu ülkeyi bölüp, parçalamak isteyen hainlere fırsat vermesin. Bizler toplum olarak çok badireler atlattık. Yılmadık, yıkılmadık. Allah'ın izniyle bu hain, korkak, kalleş çapulculara da asla pabuç bırakmayız. Birlik ve beraberliğimize kast eden hainlerin gerçekleştirdiği bu kanlı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" ifadesini kullandı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Yusuf Yılmaz ise saldırının milletin birlik ve beraberliğini hedef almak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Dün birlik açıklaması yapan terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin birliğini yıkamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye'ye boyun eğecektir."

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci de saldırının herkesin yüreğine büyük bir acı düşürdüğünün altını çizerek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, başkentine son altı ayda yapılan üçüncü saldırıyla yıldırılmaya, bir şeylerden vazgeçirilmeye çalışılıyorsa, herkes bilmelidir ki, tüm bunlar nafile çabalardır. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.

Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Asırlardır bölgemiz üzerinde oynanan oyunlara geçit vermeyen ülkemizi parçalamaya çalışanlara millet olarak izin vermemeliyiz. Milletimiz, tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele veren şehitleriyle kazanmıştır. Hiçbir saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir."

Büro Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ebubekir Yılmaz da terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadığını, faillerin bir an önce ortaya çıkartılması gerektiğini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınları ile Türk milletine sabır ve başsağlığı dileyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz.

Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız olacak. Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler, geçmişte de oldu, bugün de var, yarın da olacak. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır.

Bu tür karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ile bu hain planları her zaman boşa çıkarmayı bilmiştir. En büyük temennimiz bu alçak saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Yılmaz Osmaniye Kızılay Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
title