Haberler

Ankara'da Örnek Sivil Duyarlılık Etkinliği

Kendilerine Aşhane adını veren tamamı sivil gönüllülerden oluşan oluşum İstanbul'da başlattıkları evsiz ve yoksullara çorba ve ekmek dağıtma etkinliğini Ankara'ya taşıdı.

Kendilerine Aşhane adını veren tamamı sivil gönüllülerden oluşan oluşum İstanbul'da başlattıkları evsiz ve yoksullara çorba ve ekmek dağıtma etkinliğini Ankara'ya taşıdı.

Aralarında avukat, öğrenci ve ev hanımlarının bulunduğu 30 kadar gönüllü, saat 00.15'ten itibaren Emek Mahallesi Kırım Caddesi'ndeki AŞTİ Ankaray terminalinin önünde evsizlere bardakta çorba ile ekmek dağıtmaya başladı.

Etkinlikte ihtiyaç sahiplerinin teşhir edilerek incinmesini önlemek için basının görüntü ve fotoğraf almasına izin verilmedi. Söz konusu sivil duyarlılık etkinliğinde yer alan 30'lu yaşlardaki gönüllüler, bugünden itibaren her gün aynı yerde sabaha kadar evsizlere çorba ve ekmek dağıtacaklarını belirtti.

Aşhane grubu girişimini ilk kez İstanbul'da sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından başlatan Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, tamamı sivil gönüllülerden oluşan grubun organize bir örgüt değil hayır amaçlı faaliyet gösteren sivil bir oluşum olduğunu vurguladı.

İlk kez 3 ay önce Facebook aracılığıyla başlattığı girişimin Ankara'ya da ulaşmış olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Karaman, grubun tamamen hayır işi yapmak isteyen gönüllülerin oluştuğunu ve hiçbir hiyerarşik yapısının bulunmadığının altını çizdi.

Karaman, kendi imkanlarıyla "Gezici Gıda Dağıtım Aracı"na dönüştürdüğü "Aşhane" isimli minibüs-kamyonet ile geceleri sabaha kadar İstanbul'da evsizlere çorba ve ekmek dağıtarak başlattığı hayır çalışmasının tüm mahalleleri içine alacak şekilde genişlemesini arzu ettiğini dile getirdi. Yaptığı etkinliğin yoğun bir ilgi gördüğünü ve Facebook'ta başlattığı Aşhane sayfasının takipçilerinin 10 bine ulaştığına işaret eden Karaman, herkesin buna benzer bir etkinliği kendi mahallesinde başlatabileceğini söyledi.

Etkinliği duyanların "size nasıl yardım edebiliriz" şeklinde adeta mesaj bombardımanında bulunduğunu anlatan Karaman "Biz para istemiyoruz. Çorba için gerekli malzemeleri bir araya getirerek herkes bu hayır işini kendi mahallesinde de başlatabilir. Bize malzeme getirin veya kendi imkanlarınızla çorba yaparak dağıtın" dedi.

İstanbul'daki etkinlikten ilham alarak dün Aşhane adlı yeni bir Facebook sayfası oluşturduklarını belirten Ankaralı sivil gönüllüler, sayfalarındaki takipçi saysının 52 olduğunu kaydetti. Gönüllüler AŞTİ Ankaray terminali önündeki etkinliği daha sonra Kurtuluş Parkı ve Hacıbayram Camii'ne de taşımayı umduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Facebook Karaman Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Cengiz özaltun:

Emeği geçen her kesin eline sağlık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title