Haberler

"Ankara'da Aşkabat Günleri" Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, kardeş kentlerinden biri olan Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla düzenlediği “Ankara’da Aşkabat Günleri” başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, kardeş kentlerinden biri olan Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla düzenlediği "Ankara'da Aşkabat Günleri" başladı.

ASKİ Spor Salonu'nda 3 gün boyunca sürecek olan organizasyon kapsamında dünyaca ünlü Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu'nun, Ahal Teke atlarıyla sergilediği akrobatik gösterisi Başkentliler tarafından ilgiyle izlendi.

Ülkeler arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk, kardeşlik köprülerinin kurulmasının yanı sıra iki ülke kültürlerinin de yakından sergilenmesine imkan tanıyan kardeş kent ilişkileri kapsamında düzenlenen "Ankara'da Aşkabat Günleri" ilk günden Başkentlilere unutulmaz saatler yaşattı.

ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen, Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu'nun 45 sanatçısı ile Ahal Teke Atlarının muhteşem gösterisinin sergilendiği ilk gün organizasyonuna Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, ANKET AŞ Genel Müdürü Belma İlhan, belediye bürokratları, Türmenistan'dan gelen konuklar ve çok sayıda Başkentli katıldı.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

Dünyanın birçok ülkesinden çeşitli ödüller kazanan ünlü Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu'nun; heyecan, coşku ve neşe dolu gösteriler, önce Türkmenistan'ın yöresel danslarının sergilendiği performansla başladı.

Dansların ardından lastik kızın, muhteşem gösterisini hayretler içinde izleyen Başkentliler, daha sonra ise İp Cambazı'nın güvenlik önlemi almadan yerden metrelerce yüksekte yapmış olduğu hareketler de izleyicilerin şaşkın bakışları altında salonda inanılmaz bir heyecan rüzgarı estirdi.

Spor Salonu'nu dolduran binlerce Başkentliye unutulmaz saatler yaşatan birbirinden güzel gösteriler, sevimli palyaçoların izleyici koltuklarındaki çocuklarla iletişim kurarak yapmış olduğu neşe dolu şovlar çocukları kahkahaya boğarken, gözleri bağlı adamın kamçıyla şamdan üzerinde yanan mumları söndürmesi gösterilerin en unutulmaz anları oldu.

Gösterilerin sonunda Dünyaca ünlü Türkmen Atları sahne aldı. İzleyicilerin karşısına ellerinde Türk ve Türkmenistan Bayrakları ile çıkan Akrobat binicilerin gösterileri nefesler tutularak izlendi. Atlı gösterilerin en çok alkış alanlarından biri ise henüz tay olan atı ile 12 yaşındaki binicisinin muhteşem gösterisi oldu. Salonu dolduran Başkentliler tarafından büyük beğeni ile izlenen gösteriler, "Ankara'da Aşkabat Günleri" kapsamında 15 Kasım Pazar günü'ne kadar devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkmenistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title