Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mülteci Çocuklara Türkçe Öğretiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi’nde Türkçe okuma-yazma kursunun ilk dönemini tamamlayan Suriyeli ve Afgan mülteci çocuklarına katılım belgeleri dağıtıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi'nde Türkçe okuma-yazma kursunun ilk dönemini tamamlayan Suriyeli ve Afgan mülteci çocuklarına katılım belgeleri dağıtıldı.

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan ailelerin çocukları için Ankara Büyükşehir Belediyesi Türkçe kursu düzenledi. Kursun ilk dönemini tamamlayan 40 Suriyeli ve Afgan çocuğa düzenlenen törenle katılım belgesi verildi. Altındağ Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen törende okuma-yazma belgelerini almanın heyecanını öğretmenleri ve aileleri ile birlikte yaşayan çocuklara çeşitli hediyeler de verildi. Bir grup çocuğun İstiklal Marşı'nın on kıtasını okuması ise büyük alkış aldı.

Törende konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Başkent'e sığınan mağdur insanların her türlü temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "İhtiyaçları doğrultusunda gıda, temizlik ve giyecek yardımı sağladığımız insanların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için eğitim kursları veriyoruz. Yaşıtları bugün karne alıyor. Bizde onlara başarılarından dolayı belge veriyoruz. Karne sevinci yaşıyorlar" dedi.

"OKUMAK İSTİYORUZ"

Kendilerine okuma yazma imkanı sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve Altındağ Gençlik Merkezi idareci ve personellerine teşekkür eden çocuklar, Türkçe konuşmayı ilerlettiklerini ve çevrelerine daha iyi uyum sağladıklarını ifade ettiler. Türkiye'ye Afganistan'dan 5 ay önce geldiğini söyleyen 15 yaşındaki Nasime Şerifi, kısa sürede Türkçe öğrenmenin sevincini yaşadığını belirtirken, 10 yaşındaki Ümit Mahsunzade ise "Merkezde vakit geçirmek çok güzel. Bilgisayar kullanıyorum, Türkçe öğreniyorum" dedi.

Okuma yazma kursunda başarılı olan Afgan Ereşte Etemadi de, "Okuyup eğitimimizi devam ettirmeyi çok istiyoruz. İmkanları sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bizim kimliğe ihtiyacımız var" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altındağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title