Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Açıklaması

"Beştepe'de yeni yapılan bağlantı yollarıyla uzatılarak, cadde haline getirilen ve Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan kararla Cumhurbaşkanlığı Caddesi olan Zübeyde Hanım Sokağı adı daha büyük bir caddeye verilecek"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beştepe'de bağlantı yollarıyla uzatılarak cadde haline getirilen ve adı "Cumhurbaşkanlığı Caddesi" olarak değiştirilen Zübeyde Hanım Sokağı'nın adının Ankara'da büyük bir caddeye verileceği bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresindeki bazı yollara isimlendirme yapılmasının kararlaştırıldığı hatırlatıldı.

Beştepe'de 370 metre uzunluğundaki Zübeyde Hanım Sokağı'nın, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yanından geçen caddeye bağlanarak genişletildiği ve 970 metrelik bir cadde haline getirildiği ifade edilen açıklamada, Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan kararla genişletilen Zübeyde Hanım Sokağı'nın adının Cumhurbaşkanlığı Caddesi olarak değiştirildiği belirtildi.

Zübeyde Hanım isminin tamamen kaldırılmasının kesinlikle söz konusu olmadığına dikkat çekilen açıklamada, gerekli araştırmaların yapıldığı, Zübeyde Hanım isminin, belirlenecek daha büyük bir caddeye verileceği, ilgili kararın önümüzdeki Belediye Meclisi toplantısında alınacağı kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyde Hanım Ak Saray Beştepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title