Haberler

Ankara Adliyesi Önünde Basın Açıklaması

Türk Hukuk Enstitüsü Ankara Şubesi ve Milliyetçi Avukatlar Grubu üyeleri, "İç Güvenlik Paketi"ni ve Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesini protesto etti.

Türk Hukuk Enstitüsü Ankara Şubesi ve Milliyetçi Avukatlar Grubu üyeleri, "İç Güvenlik Paketi"ni ve Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesini protesto etti.

Ankara Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Serdal Namkoç, "Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi adıyla bilinen torba kanun tasarısındaki birçok düzenleme ile Ceza Hukuku ve İdare Hukuku başta olmak üzere, hukukun en temel ilkeleri ihlal edilmekte, temel hak ve özgürlükler güvencesiz bırakılmakta, hukuk devleti ilkesi adeta rafa kaldırılmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Tasarıda, Anayasa ve hukukun temel ilkelerine açıkça aykırı düzenlemeler bulunduğunu öne süren Namkoç, "Yargı organlarının yetkileri yavaş yavaş idari makamlara ve kolluk amirlerine devredilerek, yürütme organında bir güçler birliği rejimi oluşturulmakta, hukuk devletinin en temel ilkesi olan güçler ayrımına aykırı düzenlemelerle hukuk devleti anlayışına dayalı hukuki düzenlemeler ortadan kaldırılmaktadır" ifadelerine kullandı.

Ege Üniversitesinde çıkan kavgada, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesini "Türk milletine dayatılan malum sürecin sonuçlarından sadece biri" olduğunu savunan Namkoç, şunları kaydetti:

"Bu olumsuz gelişmeler, iç güvenlik paketindeki tedbirlerin hedefinin iddia edildiği gibi terör örgütleri olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. En temel hak olan yaşama hakkına yönelik olarak mevcut kanunlarla getirilen hiçbir koruma tedbiri uygulanmayarak bu olaya sebebiyet verenler daha çok ve keyfi kanunla kimin güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır. Hocalı'da vahşice katledilen 613 soydaşımıza ve şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title