Haberler

Anız Yakan 50 Kişiye Yasal İşlem

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarladaki anız yangını görüntüleri, - Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş konuşması, - Detaylar, Anız yakan 50 kişiye yasal işlem- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde anız yakan 50 çiftçi hakkında işlem başlatıldı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde anız yakan 50 çiftçi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarladaki anız yangını görüntüleri, - Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş konuşması, - Detaylar, Anız yakan 50 kişiye yasal işlem- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde anız yakan 50 çiftçi hakkında işlem başlatıldı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde anız yakan 50 çiftçi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, ilçede bir milyon dekarlık birinci sınıf tarım arazisinin olduğunu söyledi.Son 10 gündür ilçede anız yangınlarının arttığını belirten Ermiş, zaman zaman etkili olan toz bulutlarının yangının çıkardığı dumanla birleştiğinde hava kirliliğine neden olarak insan sağlığını da tehdit ettiğini dile getirdi.Ermiş, anız yangınının elektrik ve telefon direkleri ile bazı yerleşim alanlarına ve hasat edilmeyen tarlalara da zarar verdiğine dikkati çekerek, "Akyüz bölgesinde anız yangınına itfaiye ekipleri yetişemeyince Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale etmek zorunda kaldık. Bu sayede oradaki ekili araziyi kurtarabildik" dedi.Bu konuda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini kaydeden Ermiş, sadece güvenlik güçleriyle alınacak önlemlerin yeterli olmadığını aktardı.Ermiş, anız yakanlara mevzuat gereği dekar başına 38 lira ceza uygulandığını anlatarak, şöyle konuştu: "Anız yangını yerleşim alanlarına, su kaynaklarına ve ormanlık alanlara yakın olduğunda bu ceza 5 katına kadar artıyor. Vatandaşlarımızın bu cezaya maruz kalmamak için duyarlı olmalarını ve ilgili birimlere ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Canlıların da ölümüne yol açan anız yakılması bu yönüyle aynı zamanda günahtır. Son 15 gün içerisinde anız yakan 50 çiftçi için tutanak tutularak ilgili birimlere bildirildi. Anız yakanlar hakkında gerekli müeyyide uygulanacaktır."Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar da anız yangınlarının canlılara verdiği zararları sürekli ifade etmelerine rağmen gereken duyarlılığın gösterilmediğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

38 lira az, 2000 de başlasın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title