Haberler

Anıt Mezar'da "Ezanın Aslına İadesinin 64. Yılı" Anma Töreni

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) üyeleri, merhum Başbakan Adnan Menderes’i “Ezanın Aslına İadesi 64. Yılı” dolayısıyla anma programı düzenledi.

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) üyeleri, merhum Başbakan Adnan Menderes'i "Ezanın Aslına İadesi 64. Yılı" dolayısıyla anma programı düzenledi. Törene katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Tandoğan'da elinde kırbaç çarşaflıları kovalayan, başörtülüleri ötekileştiren ve camileri ahıra çeviren, camileri yıkan, Kur'an-i Kerim'in öğrenilmesini yasaklayan bir durumdan şuan özgürlüklerin tam olarak yaşandığı ve her bireyin inançlarına saygı gösteren bir noktaya geldik" dedi.

Anıt Mezar'da düzenlenen törene SDP üyelerinin yanı sıra, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gazeteci Fevzi Kahraman ile dönemin tanıkları ile vatandaşlar katıldı. Tören, Abdullah Aydın'ın Kur'ani Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Dirilişe Beş Kala Hareketi üyesi Muhammed Yasir Yaman, yazar Yahya Kemal Beyatlı'nın "Ezan-i Muhammedi" şiirini okudu. Program, ezanın Türkçe okunduğu dönemlere şahitlik eden bazı vatandaşların anılarını anlatmasıyla devam etti.

Törende İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan İçten, " Adnan Menderes'in yarıda bıraktığı devrimleri AK Parti iktidarı olarak biz devam ettiriyoruz. Adnan Menderes ezanı geri döndürdükten sonra askeri darbe ile karşılaşıyor ve bunun sonucu olarak ta idam ediliyor ve şehit ediliyor" dedi.

AK Parti'nin yeni eğitim sistemiyle bazı yasakların kaldırdığına dikkat çeken İçten, "Biz şuan Edirne'den Hakkari'ye bütün okullarımızda 4+4+4 sistemiyle Kur'an-i Kerim'i seçmeli bir öğrenim olarak okullara soktuk. Başörtüsü yasağı da aynı şekilde ülkemizin kanayan bir yaraydı. AK Parti iktidarı olarak bu yasağı kaldırdık" diye konuştu.

İçten, "Adnan Menderes, bu ülkeye kazandırdığı en büyük hizmetlerden birisi ezanı aslına çevirmesidir. ve o dönemlerde Tandoğan'da elinde kırbaç çarşaflıları kovalayan, başörtülüleri ötekileştiren ve camileri ahıra çeviren, camileri yıkan, Kur'an-i Kerim'in öğrenilmesini yasaklayan bir durumdan şuan özgürlüklerin tam olarak yaşandığı ve her bireyin inançlarına saygı gösteren bir noktaya geldik" ifadelerini kullandı.

Anma töreni, yapılan protokol konuşmalarının ardından yapılan dualarla son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Politika Güncel Haberler

title