Haberler

Kahramanmaraş'ta Aç Kurtlar 7 Keçiyi Telef Etti

Güncelleme:

Kurtların saldırdığı sürüdeki 7 keçi telef olurken kış başlangıcından beri telef olan olan hayvan sayısı 60'ı buldu.

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde, kurtların saldırdığı sürüdeki 7 keçi telef oldu. Benzer olayın daha önce de yaşandığını ve kış başından beri 60 hayvanın telef olduğunu söyleyen köyün sakinleri yetkililerin tedbir almasını istedi.

7 KEÇİ TELEF OLDU

Andırın'a bağlı Torlar Köyü'nde hayvanlarını otlatan İbrahim Temiz bir ara sürüden uzaklaşınca dağdan inen aç kurtlar sürüye saldırdı. Kurtların saldırdığı keçilerden 7'si telef oldu. 

"DAL TOPLMAYA GİTMİŞTİM..."

İbrahim Temiz, köyde benzer olayın daha öne de yaşandığını belirterek, "Bir ara sürüden ayrılıp keçilere dal toplamaya gitmiştim. Bu arada kurtlar sürüye saldırdı ve 7 keçiyi telef ettiler" dedi.

"RAKAM 60'I BULDU"

Torlar Köyü Muhtarı Rasim Temiz ise aç kurtların köydeki sürüleri tehdit ettiğini ifade ederek, "Devletimizin buna bir tedbir almasını istiyoruz. Bu kurtlar devlet tarafından doğaya bırakıldığı söyleniyor. Bizler de yasak diye bunları avlamak istemiyoruz. Kış mevsiminden bu yana 60'a yakın hayvanımız telef oldu. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.


 


 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Andırın Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

licelinemesiss_01_01@hotmail.com:

silahı alın ava çıkın sizde

10
13
yanıtYanıtla
bekir çobancobanoglu_bekir@windowslive.com:

#carekangal

17
3
yanıtYanıtla
RASİM ÖZern.byln.602001@hotmail.com.tr:

TERBİYESİZ KURTLAR

10
6
yanıtYanıtla
Genc Bakisdfdf@ghgh.de:

Yav Kurtlar bu Topraklarda hep var olmustur ve var olmaya devam edecekler. Bunu bildiginiz halde neden Coban köpeyiniz yoktur? Iki Kangal bak Kurt sorununuz daha kalacak mi.

12
0
yanıtYanıtla
gerceklermad_sero_@hotmail.com:

yabani hayvanlari bitirseniz boyle koylere inerler

4
0
yanıtYanıtla
kara alikaraali@yahoo.com:

lan son konusan geri zekali o hayvan sen o daglarda insan olarak yokken o orada idi ve kalmasida lazim, mallin varsa sende adam gibi cobanini tutacaksin, kurtculardan nefret ederim ama bu kurtcuklarida cok severim. Bir iki koyuncuk götürseler ne olacak sanki.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title