Haberler

Anayasa Mahkemesi Önündeki "Adalet Nöbeti"

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz: "Adalet nöbetini hem kumpas mağduru yurtsever askerlerimiz için hem de Soma'da iş cinayetine kurban gitmiş olan madenci şehitlerimiz için tutuyoruz.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Adalet nöbetini hem kumpas mağduru yurtsever askerlerimiz için hem de Soma'da iş cinayetine kurban gitmiş olan madenci şehitlerimiz için tutuyoruz. Bu adalet ve vicdan nöbetidir" dedi.

Yılmaz,  "Balyoz davası" avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol'un, Anayasa Mahkemesine yaptıkları bireysel başvurudan sonuç çıkmaması sonrası başlattığı "Adalet nöbeti"ne katıldı.

Geçen hafta içerisinde Maltepe Askeri Cezaevindeki Balyoz Davası hükümlüsü albayları ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, albayların kendilerinden bu nöbeti tutmalarını istediklerini söyledi.

Avukatların, Balyoz "mağdurlarının" yakınlarının, "kumpasa 'hayır' diyen" tüm demokratik sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin nöbete katıldığını ifade eden Yılmaz, "Adalet nöbetini hem kumpas mağduru yurtsever askerlerimiz için hem de Soma'da iş cinayetine kurban gitmiş olan madenci şehitlerimiz için tutuyoruz. Bu adalet ve vicdan nöbetidir. Bu tuttuğumuz nöbetle yeniden dikkat çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvuruların biran önce çözümlenmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, "davanın bir kumpas olduğunun ifade edilmesine rağmen insanların hala cezaevinde olduklarını" kaydetti.

Mahkumların hayatını kaybederek cezaevinden çıktığını, son olarak Albay Murat Özenalp'in hayatını kaybettiğini ifade eden Yılmaz, "Başka insanları kaybetmek istemiyoruz. Bu insanların cezaevinden çıkmasını, özgürlüğüne kavuşmasını, Anayasa Mahkemesinin bu kararı bir an önce vermesini istiyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuyla ilgili çalışmanın seçimlerden sonra sonuçlanacağını söylediğini aktaran Yılmaz, hala buna ilişkin bir düzenleme yapılmadığını savundu.

Yılmaz, "Bu ülkenin özgürlüğünü savunduğunu iddia eden Anayasa Mahkemesinin bir an önce bu kararları vermesini istiyoruz. Tahliyelerini, sevdiklerine kavuşmalarını istiyoruz. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan kumpaslardır. Hiçbir şekilde ortada suç yoktur, hiçbir delil yoktur, aleyhe tanık ifadesi bile yoktur ama insanlar hala cezaevinde tutulmaktadır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Enver Yılmaz Uşak Soma Politika Güncel Haberler

title