Haberler

Anayasa Komisyonu'nda Tartışma Çıktı (4)

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifi hakkında bilgi verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifi hakkında bilgi verdi. Bekir Bozdağ, dokunulmazlık konusunun 1982 Anayasası'nın 83'üncü maddesinde düzenlendiğini belirterek, şöyle konuştu: "'Gerek yasama sorumsuzluğunun gerek yasama dokunulmazlığının Anayasal dayanağını oluşturmaktadır. Kürsü dokunulmazlığı veya mutlak dokunulmazlık dediğimiz esasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Meclis sürecindeki sözlerinden, Meclis'te ileri sürdükleri düşüncelerden, o oturumdaki Başkanlık Divanınca Divan'ın teklifi üzerine başka bir karara almadıkça bunları Meclis dışı tekrarlama ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar. Biz incelediğimizde bu teklif milletvekillerimizin suçluluğu veya suçsuzluğu hakkında iddiada bulunan bir teklif değil. Milletvekillerinin yargılamaları ile ilgili önündeki Anayasaya eklenen bir madde ile yargılanmalarına izin veren teklif olarak görüyoruz. İlgili soruşturmayı elbette ilgili Cumhuriyet Savcılıkları yürütecek. Eğer davaya dönüşürse mahkemeler karar verecektir. Bizim bu açıdan baktığımızda Anayasa değiştirme yetkisine sahip olan TBMM'nin Anayasa'ya geçici madde eklemesinin Anayasa'ya aykırılık oluşturmadığı kanaatindeyiz. Eklenen madde de Anayasa hükmüdür. Anayasa hükümleri arasında bir hiyerarşi söz konusu değildir." Öte yandan Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, 135 milletvekili hakkında 600 fezleke olduğunu bunlardan 46'sının AK Parti, 179'unun CHP, 354'ünün HDP, 17'sinin MHP, 5'inin de bağımsız olduğunu bildirdi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title