Haberler

Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" Paneli

İzmir'de Memur-Sen İzmir Temsilciliği, "Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu bir panel düzenledi.

İzmir'de Memur-Sen İzmir Temsilciliği, "Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu bir panel düzenledi.

Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen ve AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya'nın katıldığı panelin moderatörlüğünü AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık yaptı.

16 Nisan'daki halk oylamasını Türk Siyasi hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Kocabıyık, son zamanlarda yapılan siyasi tartışmaların CHP tarafından seviyesiz bir hale getirildiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da panelde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin ince ince çalışılarak ortaya çıktığını belirtti.

Seçilme yaşının 18 olarak belirlenmesine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Dağ, "Türkiye'de 18-25 yaş arası 7 milyon gencimiz var. Bunlardan hiç biri mi milletvekil olamaz. Öyle bir algı yönetiyorlar ki sanki bütün meclis 18 yaşında olacak." diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de anayasa değişikliği paketindeki milletvekili sayısının 600'e çıkması durumunda maliyetin artacağına ilişkin eleştirilerin haksız olduğunu belirtti.

Türk siyasi hayatında 1980'e kadar parlamenter sayısının 600 olduğunu hatırlatan Sürekli, milletvekili sayısının artmasını temsil adaletini artıracağını kaydetti.

Avrupa'da 53 bin kişiye bir vekil düştüğünü belirten Dağ, Türkiye'de ise şu an 143 bin kişiye bir vekil düştüğün dile getirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatarak, "Biz aday gösterdik anayasa mahkemesi engelledi. 367 krizi ortaya çıktı biz de millete gittik ve onlara cevabı millet verdi." dedi.

Panele katılanlara Memur-Sen tarafından hazırlanan, "Sorularla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" adlı kitap dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hamza Dağ AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title