Haberler

Anayasa Değişikliği Referandumuna Doğru

Halk Özel Harekatı Derneği (HÖH) Derneği İstanbul İl Başkanı Murat Sağlam, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda gönüllü olarak gözlemcilik yapmak istediklerini söyledi.

Halk Özel Harekatı Derneği (HÖH) Derneği İstanbul İl Başkanı Murat Sağlam, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda gönüllü olarak gözlemcilik yapmak istediklerini söyledi.

Sağlam, Beylerbeyi'ndeki Sabancı Polis Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile sokaklara inen halkın oluşturduğu bir dernek olduklarını belirtti.

Derneklerinin 15 Temmuz milli birlik ve beraberlik ruhunu, şuurunu yaşatmak için kurulduğunu vurgulayan Sağlam, şöyle konuştu:

"Dernek olarak 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda herkesin kendi iradesiyle oylarını kullanmasını sağlamak için gönüllü olarak gözlemcilik yapmak istiyoruz. Bunda amacımız, insanlarımızın baskı görmeden 'evet' ya da 'hayır' olarak oylarını kullanmasıdır. Biz dernek olarak sonuna kadar 'evet'i savunuyoruz. Her daim devletimizin yanındayız, arkasındayız. Devletimizin lehinde olumlu katkı gösteren tüm liderlerimizin, devlet büyüklerimizin yanındayız. Cumhurbaşkanımız asla yalnız değildir, biz sonuna kadar arkasındayız."

Sağlam, dernek olarak Türkiye'nin 30 ilinde teşkilatlandıklarını, ilerleyen dönemlerde 81 il ve ilçelerinde örgütlenmek istediklerini dile getirdi.

Derneğin genel sekreteri Dilek Esen de derneğin OHAL kapsamında kurulan ilk dernek olduğunu belirterek, "Dernek olarak yurt genelinde bir yapılanmaya gittik. İnsanlarımıza 15 Temmuz'u unutturmamak için çalışıyoruz. Aynı zamanda 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda desteklerimizi vereceğiz. Her zaman hükümetimizin yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Esen, yeni bir dernek olduklarını ama ilerleyen dönemlerde aynı zamanda şehit çocuklarını okutmak ve ülkenin her yerinde şehit ailelerinin yanında durmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murat Sağlam İstanbul Politika Haberler

title