Haberler

Anaokulu Öğrencisi Efe Boz'un Ölümüne İlişkin Dava

Okul idarecileri ile müteahhit firma yetkililerinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Maltepe'de anaokulu öğrencisi Efe Boz'un ölümüne ilişkin, okul idarecileri ile müteahhit firma yetkililerinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar inşaat ihalesini alan şirketin yetkilisi Aslan Yavuz Haberdar ve taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya katıldı. Diğer sanıkların gelmediği duruşmada, Efe Boz'un annesi Nurdan ve babası Kemal Boz ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, İstanbul İl Özel İdaresi'ne yazılan yazıya gelen cevap okunarak tutanağa geçirildi.

Avukat Mehmet Ümit Erdem, duruşmada söz alarak, Efe Boz'un ailesinin avukatı olan Hasan Girit'in annesinin vefatı dolayısıyla duruşmaya katılamadığını söyledi. Erdem, bilirkişi raporu ile İl Özel İdaresi'nden gelen yazıya ilişkin beyanda bulunmak için süre talep etti.

Sanık Aslan Yavuz Haberdar'ın avukatı Halit Tahir Yurtsever, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, yeterli incelemenin yapılmadığını savundu.

O dönemde okul müdürü olan Mustafa Katırcılar'ın avukatı Hasan Dikmen, bilirkişi raporunun eksik incelemeye dayalı olduğunu iddia ederek, "Bilirkişi heyetinde lavaboların durumu ile ilgili makine mühendisi olması gerektiği kanısındayız. Gerekirse makine mühendisinin olduğu bir heyetten ayrıca ek rapor alınsın" diye konuştu.

Tutuksuz sanıklar Aslan Yavuz Haberdar ile Yalçın Kaya da bilirkişi raporunu kabul etmeyerek, olayda kusurlarının bulunmadığını ileri sürdü.

Mahkeme hakimi İbrahim Fikri Talman, bazı sanık avukatlarının bilirkişi raporunu incelemediklerinin anlaşıldığını belirterek, avukatlara gelecek celse buna ilişkin beyanda bulunmak için süre vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada, duruşmada söz alan Efe Boz'un annesi Nurdan Boz, oğlunun ölümünün üzerinden 3,5 yıl geçtiğini belirterek, "Artık mahkemenin sonuçlanmasını istiyorum. Ben adliye yakınındaki morgdan oğlumun cenazesini aldım. Buraya her gelişimde aynı acıyı yaşıyorum. Süreç uzadıkça ve duruşma ertelendikçe kahroluyorum" ifadelerini kullandı. Baba Kemal Boz da "Süreç uzadıkça çocuğumun mezarda kemikleri sızlıyor" dedi.

Bunun üzerine hakim Talman, duruşmayı neticelendirmek için elinden geleni yaptığını dile getirerek, duruşma sırasında gerekli konuşmayı avukatlarının yapması konusunda aileyi uyardı.

"Maalesef yine karar çıkmadı"

Duruşma çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Nurdan Boz, 12. celsesi görülen davada umutla karar çıkmasını beklediklerini ifade ederek, "Ama maalesef yine karar çıkmadı. Kusurlu bulunan sanıkların avukatları bilirkişi raporuna itiraz etti. Yine adalet yerini bulmadı" dedi.

Bilirkişi raporuna yapılan itirazların komik olduğunu belirten Boz, "Raporda okul müdürü, sınıf öğretmeni ve okulda güçlendirme çalışması yapan müteahhit kusurlu bulunmuştu. Biz okulda çocuğumuzu kime emanet ediyoruz? Başta devlet, devleti temsilen de okulun müdürüne, öğretmenine teslim ediyoruz. Benim çocuğum da öğretmenine emanetken başına böyle birşey geldi. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu sorumsuz insanlar ceza alana kadar da bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

İddianameden

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 6 yaşındaki Efe Boz'un 12 Mayıs 2010 tarihinde okulun tuvaletindeki lavabonun boğazını kesmesi sonucu öldüğü anlatılıyor.

İddianamede, okulun deprem güçlendirme inşaatını üstlenen firmanın 4 yetkilisi ile o dönemde Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü olan Mustafa Katırcılar ve müdür yardımcıları ve ana sınıfı öğretmeninin, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Yalçın Kaya İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title