Haberler

Anadolu'yu Keşfet

Türkiye, gerek doğası ile olsun gerek de tarihi dokusu ile her yanı turizme elverişli bir ülke. Karadeniz'in ormanları, Akdeniz yemyeşil ve gizemli doğası, Ege'nin zeytinleri, Kapadokya'nın doğa harikası peri bacaları hepsi gezip görmeye değer yerler.

Türkiye, gerek doğası ile olsun gerek de tarihi dokusu ile her yanı turizme elverişli bir ülke. Karadeniz'in ormanları, Akdeniz yemyeşil ve gizemli doğası, Ege'nin zeytinleri, Kapadokya'nın doğa harikası peri bacaları hepsi gezip görmeye değer yerler. Geçit durumundaki konumundan dolayı yüz yıllarca farklı kültürlere ev sahipliği yapmanın getirdiği tarihi miras ise Türkiye'de turizmin bir diğer konusu. Ülkemizde gezip görmeye değer bu kadar çok yer varken tabi ki de vakit kaybetmeden hareke geçilmeli.

Türkiye'yi gezmenin en kolay yolu Kültür turları. Kültür turları, gezip görmeniz gereken önemli yerleri bir arada görmenizi sağlarken rehber eşliğinde dolaşmak gittiğiniz yerler hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Türkiye'nin en eski tur şirketi olan Anı Tur, bilgi birikimi ve kalitesi ile Türkiye'yi gezerken sizlere eşlik ediyor. Anı Tur'un düzenlediği kültür turları ile güzel ülkemizi keşfe çıkabilirsiniz.

Türkiye'de kültür turlarına konu olan pek çok farklı rota var. En çok merak edilen rotalardan biri Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni keşfetmek için GAP Turları'na katılabilirsiniz. GAP Turu'na katılarak göreceğiniz yerler arasında; Diyarbakır, Hasankeyf, Midyat, Mardin Kapı, Mardin, Şanlı Urfa, Balıklı Göl, Hz. İbrahim Mağarası, Harran, Göbekli Tepe, Atatürk Barajı, Adıyaman, Karakuş Tümülüsü, Arsemia Antik Kenti, Cendere Köprüsü, Nemrut Dağı, Birecik, Halfeti, Nizip, Gazi Antep, Kilis, Antakya ve Adana gibi oldukça önemli yerler var. Tarihi ve kültürel öneme sahip bu yerlerin yanı sıra Sıra Gecesi, telkari çarşısı, Kelaynak Kuşları'nı ziyaret, Mardin gecesi, Nemrut Dağı'nda gün batımı manzarası izleme gibi farklı etkinlikler de var.

Gap turları ile tek bir sefer vakit ayırarak güzel ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi değerlerini keşfedebilir, doğal güzelliklerine tanık olabilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Karadeniz Türkiye Akdeniz Ege Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title