Haberler

Anadolu Yakası'nda Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Acıbadem'de, ellerinde karanfil ve meşaleler bulunan kadınlar, alkış ve ıslıklarla yürüyerek kadına yönelik şiddeti protesto ederken, "Kadına uzanan eller kırılsın" ve "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganları attı.

Maltepe'de kurulan dilek ağacına "Erkeklerin bilinçlendirilmesi için etkinlikler yapılmasını istiyoruz" yazılı dilek kağıtları asan kadınlar, eğitimlerin belediyeler veya sosyal hizmetler kurumu üzerinden yapılması gerektiğini savundu.

Üsküdar Validebağ Korusu önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup adına yapılan basın açıklamasında ise "Yaşam alanlarımızı savunmak için, mutfaklarımızdan sokağa çıkıyoruz… Yeşilimizi, düşlerimizi, geleceğimizi savunmak için mutfaklarımızdan dışarı çıkıyoruz" denildi.

Çocuk gelinleri, hamile ve çalışan kadınları temsil eden üniformalarla yürüyen kadınlar, daha sonra, halen cami alanında devam eden inşaatı ve kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek için kendilerini polis bariyerlerine zincirle bağladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title