Haberler

Anadolu Kadın Hareketi: Kadınlar Günü'nü Kutlayacak En Son Ülkeyiz

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, Türkiye'de kadınların durumunun içler acısı olduğunu vurgulayarak, "Bugünkü şartlarda Kadınlar Günü'nü kutlayacak en son ülkeyiz" dedi.

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, Türkiye'de kadınların durumunun içler acısı olduğunu vurgulayarak, "Bugünkü şartlarda Kadınlar Günü'nü kutlayacak en son ülkeyiz" dedi.

Davut Özdemir başkanlığındaki İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF Mezunları Derneği Ankara Şubesi'nin Anadolu Kadın Hareketi'yle birlikte düzenlediği "Kadın ve Yaşam" konulu panel, büyük ilgi gördü. Yüksek Ticaretliler Eğitim ve Konferans Salonu'ndaki panele konuşmacı olarak Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, Oğuz Akçay ve emekli öğretmen Nuran Heper katıldı. Canan Sarıtaş'ın yönettiği panelde konuşan Akçay Mustafa Kemal'in Türk kadınına çok ciddi haklar verdiğini ve bugün artık bu haklar için mücadele etmek gerektiğini söyledi.Akçay, "Bugünkü şartlarda Kadınlar Günü'nü kutlayacak en son ülkeyiz. Kadınların bu mücadelesi, erkeklerle başarıya ulaşabilir" dedi.

-"KADINLARIN NEYİNİ KUTLUYORSUNUZ?"-

Temir, 8 Mart'ın bir kutlama değil, anma günü olduğunu anımsatarak, Türkiye'de Kadınlar Günü'nün kutlanmasının trajikomik bir durum olduğunu da söyledi. Temir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadına yönelik bu kadar cinayetin, tacizin, tecavüzün ve yoksulluğun olduğu bir ortamda, kadınların neyini kutluyorsunuz? Kadın ve çocuklar için hiçbir iyileşme olmadan, şiddetin dozu azalmadan, eğitimle, işle ilgili sorunlar bu denli yüksek oranlardayken 8 Mart'ların da, Kadın Günü'nü kutlamanın da anlamsız olduğunu düşünüyoruz. Bu şartlarda Kadınlar Günü'nü kutlayacak en son ülkeyiz. Bugün Kadınlar Günü'nü kutlamak yerine, kadın hakları için, kadınların uğradığı haksızlıkların ortadan kaldırılması için, erkeklerle eşit haklara sahip bir dünyada yaşamaları için hep birlikte mücadele edilmelidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Davut Özdemir Birsen Temir Türkiye Akçay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title