Haberler

ANGEF Ankara Tiftiğine Sahip Çıktı

Güncelleme:

ANGEF, unutulmaya yüz tutmuş Ankara Tiftik keçisinden elde edilen yünün ekonomik hayata tekrar kazandırılması adına Ankara tiftik keçisi yün kavanozlarını tasarladı.

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF), unutulmaya yüz tutmuş Ankara'nın sembollerinden Ankara Tiftik keçisinden elde edilen yünün ekonomik hayata tekrar kazandırılması adına Ankara tiftik keçisi yün kavanozlarını tasarladı.

Ankara tiftik keçisi için farkındalık oluşturmak adına, ANGEF gönüllüleri Bayram Tunçbilek ve Alev Zehir Tunçbilek tarafından projelendirilen ilgili Proje Koordinatörü Bayram Tunçbilek, "Bu ürün tamamen farkındalık oluşturmaya yönelik bir tasarımdan ibaret. Hediyelik kavanozların içerisine saf işlenmemiş tiftikleri koyduk. Kapağının üzerini Ankara Sofuyla süsleyip, hammaddesi içinde, çıktısı kapağında görüntüsü vermek istedik. Ne yazık ki Ankara'nın altını üstüne getirmemize rağmen Ankara sofunu bulamadık. Tiftik ve Sof Araştırmaları Derneğinin sof üretimine başladığı haberini almak çok güzel ama söz konusu kuruluş aracılığıyla da sofa ulaşamamak acı bir deneyim oldu. Pamuktan üretilmiş olan bir kumaş kullanmak durumunda kaldık. Kumaşı kavanoza bağladığımız ipe, dışında Ankara hatırası Ankara tiftiği, içinde tiftik ve sof ile ilgili bilinçlendirme notları yazılı katlanmış özel tasarlanmış kağıtlar iliştirdik ve hediyelik bir ürün haline getirdik" diye konuştu.

"ÜRÜNÜMÜZ, GEZGİNLERE ANKARA'YA ÖZGÜ BİR HATIRA SUNUYOR"

Alev Zehir Tunçbilek ise, ürünün Ankara'da yaşayıp da hiç tiftik görmemiş, tiftiğe dokunmamış kişilere hitap ettiğini belirterek, projeyle ilgili şunları kaydetti:

"Ürünümüz, gezginlere Ankara'ya özgü bir hatıra sunuyor, tasarımcılara, üretim kooperatiflerine, yerel üreticilere, organik eşya üreticilerine, yerel yönetimlere sorumluluk sunuyor, turizm emekçilerine iletişim ve pazarlama eğitimleri götürüyor, yerel kalkınma örgütlerine proje fikri sunuyor, kaybolmaya yüz tutan Ankara armudunu, Ankara tavşanını işaret ediyor, ürünümüz, tiftik üreticisinin, Ankara köylüsünün kaybetmeye yoksullaşmaya mahküm olmadığını anlatıyor."

"İLK ADIMI ATTIK VE YÜN KAVANOZUMUZU TASARLADIK"

Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç ise Ankara tiftik keçisi ile farkındalık oluşturmaya yönelik yaptıkları projenin tamamen bir sosyal girişim olduğunu bildirerek, "Ankara'ya gelen misafirler yanlarında bir hatıra götürmek istediklerinde maalesef Ankara'ya özgü hiçbir şey bulamıyor. Arkadaşlarımızda bununla ilgili çalışmalar yaparken Ankara tiftik keçisinin yünlerinin son bir asırdır işlenmediğini fark ediyorlar ve Ankara'nın simgelerinden biri olan Ankara tiftik keçisinin ekonomik değerinin artırılmasına yönelik bir çalışma başlatmak istiyorlar. Bununla ilgili ilk adımı attık ve yün kavanozumuzu tasarladık. Ankara Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızı ziyaret ederek, Ankara dışından gelen konuklarına hediye etmeleri için kendilerine 50'şer adet ücretsiz olarak Ankara tiftik keçisi Yün kavanozu takdim edeceğiz. Toplamda bin 300 adet kavanoz yapacağız ve hepsine seri numarası vereceğiz. Bu ürünlerin hayata geçirilmesinde yünün alınmasından kavanoza konulmasına ve tasarım haline gelmesine kadar video kaydı alarak bu çekimleri de flash disk ile kavanoz ile beraber hediye edeceğiz. Gönüllülerimiz ile birlikte yapacağımız bu kavanozlarda bulunan seri numaralar sayesinde o kavanozun hangi gönüllümüz tarafından yapıldığı hem kavanozda hem de video'da görülebilecek. Bu sayede Ankara tiftik keçisi'nin çok değerli yününün tekrar ekonomik hayata kazandırılması konusunda dikkat çekeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunçbilek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title