Haberler

Anadolu Birliğinin Önceliği Barış Süreci

Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Türkiye’de halkın çözüm sürecini desteklediğini ifade ederek, "Bu durumda yapılacak tek şey; süreci baltalayacak tutumlardan uzak durulması ve ülkede siyaset adına söz söyleyen herkesin bu süreci desteklemesidir" dedi.

Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Türkiye'de halkın çözüm sürecini desteklediğini ifade ederek, "Bu durumda yapılacak tek şey; süreci baltalayacak tutumlardan uzak durulması ve ülkede siyaset adına söz söyleyen herkesin bu süreci desteklemesidir" dedi.

İzmir'de faaliyet gösteren ulusal ve yerel medya temsilcileri, Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan'la bir araya geldi. Her ay kentin önemli isimleri ile tanışma ve istişare toplantısı yapan İzmirli gazeteciler, Ademhan'la kent ve ülke gündemini konuştu.

Toplantı hakkında bilgi veren Gazeteci Yazar Hüseyin Kocabıyık, birkaç aydır İzmir'in siyaset, sivil toplum ve iş dünyasından isimlerle toplantılar yaptıklarını ifade ederek, " İzmir'deki basın kuruluşlarının yöneticileri, yazarları ve çalışanları olarak bugüne kadar çok değerli isimlerle buluşarak kentimiz ve ülkemiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Buluşmalarımızın kentimiz adına yapılacak işlere katkı sağlayacağına inanıyoruz. Her şeyden önemlisi bir araya gelme kültürü adına önemli buluşmalar gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Bu ay da İzmir'de hem iş hem sivil toplum alanında önemli çabalar sarf eden Ferhan Ademhan ile birlikteyiz. Kendisini takip ediyoruz. Bugün de kentimiz ve Türkiye için söyleyeceklerini önemsiyoruz" diye konuştu.

STK'LAR MÜDAHİL OLMALI

Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan da, İzmirli gazetecilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu kaydederek, "Kentimizin gözü, kulağı, sesi olan siz gazeteci dostların böylesi güçlü buluşmaları gerçekleştirmeleri kentimiz adına çok sevindirici. Bundan sonraki toplantılarınızda da başarılar dilerim" sözlerine yer verdi. Ademhan, 25 yıla yakın bir süredir Türkiye'nin farklı kentlerinde iş dünyasının içinde olduğunu dile getirerek "İş hayatım ile sivil toplum kuruluşu çalışmalarım her zaman iç içe oldu. Bulunduğum her kentte dernek ve platformlarda yer aldım. STK'ların atanmış ve seçilmişlerin hemen yanında ve gerektiğinde eleştiren pozisyonda olması gerektiğini savundum. Doğru hizmetleri destekleyen, proje sunan; ama yeri geldi mi yanlış hizmette eleştiren olması gerekir. Çünkü çağdaş toplumlarda STK'lar daha ileri bir yönetim için aktiftir" diye konuştu.

FEDERASYON VE KONFEDERASYON

İzmir'de, Mayıs 2014'te Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanlığı görevine seçildiğini aktaran Ademhan, "12 yıldır İzmir'de özellikle toplumsal barış alanında sesini yükselten derneğimizi federasyonlaştırdık. Şimdi de İzmir'deki 40 federasyonu kapsamayı hedefleyen İzmir Konfederasyonu'nu kurduk. İzmir'in menfaati adına söz söyleyen, sorunlara müdahil olan bir konfederasyon için yola çıktık. Aslında bu adımla herkesin İzmir için yapabileceği bir şeyi olduğu mesajını kamuoyuna iletmek istedik" açıklamasını yaptı.

"BARIŞA ULAŞACAĞIZ"

Barış süreci ile ilgili soruları da yanıtlayan Ademhan, "Barış süreci, Türkiye halkının desteklediği bir süreçtir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere elini; hatta gövdesi taşın altına koyan bir siyasi irade de mevcut. Bu durumda yapılacak tek şey, süreci baltalayacak tutumlardan uzak durulması ve ülkede siyaset adına söz söyleyen herkesin bu süreci desteklemesidir. Biz de bu süreç boyunca bir gencimizin dahi burnunun kanamasını engellersek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Anadolu Birliği olarak da benim başkanlığımda yaptığımız ilk etkinlik bir ekonomi paneliydi. Ancak barış süreci tehlikeye girdiğinde biz tek gündem olarak barış sürecinin sürmesi için çalışmaya başladık. EBSO'da 157 STK'nın imzasıyla yaptığımız barış çağrısı ve bin muhtarın katılımıyla yaptığımız etkinlikte de bu çağrımızı yineledik" görüşünü aktardı.

Konuşmaların ardından Ademhan ve gazeteciler hatıra fotoğrafı çektirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Kocabıyık Ferhan Ademhan Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title