Haberler

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

9 Ekim 2013

1- Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi gelecek ay açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:

"Belgeyi kasım sonu gibi kamuoyuyla paylaşacağız. Öğretmenler nasıl yetişecek, hangi standartlarda, hangi alanda ne tür yeterlilikler arayacağız. Hangi alanda ne kadar öğretmene ihtiyaç var, bu başka projelerle de desteklenen bir çalışma"

"(İhtiyaç duyulan öğretmenlik branşları) Din kültürü ve ahlak bilgisi ile rehberlik branşlarında ciddi sorunumuz var"

"Kendini öğretmen adayı olarak gören 250 binin üzerinde gencimiz var. Şu anda eğitim fakültelerinde, fen fakültelerinde ileride belki öğretmen olurum diye okuyan öğrencilerimizi de kattığımız zaman bu sayı çok yükseliyor"

"Bu gençleri, kendilerini öğretmen olmaya hazırlayan gençlerimizin büyük bir bölümünü istesek de istihdam edebilecek durumda değiliz"

"2013-2014 eğitim öğretim yılı için mevcut altyapısı kurulan 3 bin 362 okuldaki 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtım hazırlıklarımız devam ediyor"

-"Tablet bilgisayar ihalesinin 'raftan mal alır gibi alınan bir süreç' olmasını istemiyoruz. Bunun büyük bir bölümünün Türkiye'de imal edilmesini istiyoruz"

(Hande İlbeyi Canca/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- En fazla ödenek Maliye, Hazine ve Milli Eğitime ayrıldı

Bütçe ödenek teklif tavanı en yüksek kamu idaresi 97 milyar lirayla Maliye Bakanlığı olurken, Hazine Müsteşarlığı 63,9 milyar lira ile ikinci, Milli Eğitim Bakanlığı 55,7 milyar lira ile üçüncü sırada yer aldı

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına 32,7 milyar lira, Milli Savunma Bakanlığına 21,8 milyar lira, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına 17 milyar lira, Emniyet Genel Müdürlüğüne 116,5 milyar lira ödenek ayrıldı

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına 14,2 milyar lira, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna 9 milyar lira bütçe ödeneği belirlendi

(Bülent Karaaslan/Ankara)

3- Mursi'nin danışmanı AA'ya konuştu

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Kalkınma Danışmanı Hüseyin Kazzaz:

"Türkiye, darbe rejimi karşısında durarak dünyaya örnek olmuştur"

"Halk akımları yasaklanarak devrim süreci bitirilemez"

"İhvan, büyük banka veya holdinglere sahip bir teşkilat değil, üyelerinin yardımları sayesinde ayakta duran bir teşkilattır. 'Mallarına el konulması' kararı, Teşkilatı maddi olarak etkilemeyecektir"

"Mısır'ın içinde bulunduğu krizden çıkması için tek çözüm yolu yönetimin halka devredilmesidir"

(Ramazan Turgut/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yarım milyon işsize iş

İŞKUR tarafından bu yılın 8 aylık bölümünde yaklaşık 500 bin kişi işe yerleştirildi

İşe yerleştirilenlerin yaklaşık 450 bini özel sektörde istihdam edildi

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı:

"Çalışmalarımız bu sayının daha da artması yönünde. Bunun içinde niteliksiz iş gücünü nitelikli iş gücüne dönüştüren çalışmaları hayata geçiriyoruz"

(Özcan Yıldırım/Ankara)

5- Bayram tatili uzadı, koltuklar doldu taştı

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle otobüs, uçak ve tren seferleri doldu, birçok işletme ek seferler koydu

Tatilde özellikle karayollarına yönelik yoğun talep nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, THY tatil sırasında birçok noktadan 48, Anadolujet 9, Pegasus ise iç ve dış hatlarda toplam 423 ek sefer düzenleyecek

Bayram tatili döneminde, Ankara-Eskişehir YHT seferlerini artıracak olan TCDD, ayrıca birçok anahat ve bölgesel trenlere vagonlar ekleyecek

(Seval Ocak Adıyaman/Ankara)

6 -Trafikte "kapan" dönemi

Polis başkente, "dur" ihtarına uymayıp denetimden kaçan sürücüleri yakalamak için yeni bir yöntem uygulamaya başladı

Polis, şüpheli sürücüleri durdurmak için üzerinde çiviler bulunan 7 metre uzunluğundaki kapan kullanıyor

(Fatih Zafer Beyaz/Ankara) (Görüntülü)

7- Acillere "acemi kasap" takviyesi

-Sağlık Bakanlığı 9 günlük kurban bayramı tatilinde acillerde artması beklenen yoğunluk için önlem alınmasını istedi

-Acil servisler iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenecek ve ihtiyaca uygun olarak takviye edilecek

-Personel, tıbbi donanım, ilaç, serum ve ambulans yönünden 24 saat kesintisiz hizmet için önlem alınacak

(Selma Bıyıklı Adabaş/Ankara)

8- Kurbanlıklara "kameralı" koruma

Kurbanlık hayvanlarını hırsızlardan korumak için çiftliğinin etrafını kameralarla donatan besici, internet üzerinden günün 24 saati hayvanlarını gözetleyebiliyor

-Besici Turgut Yelyurt:

"Alın teriyle besleyip kurbana hazırladığım büyükbaş hayvanlarımız geçtiğimiz yıllarda hırsızlar tarafından çalınınca çareyi güvenlik kameralarında bulduk. Ahırın giriş çıkışlarına sensörler yerleştirdik, kapıların açılması halinde alarm çalıyor ve kameralar 24 saat kurbanlıkları kaydediyor"

(Selami Küçükoğlu/Erzurum)

9- Osmanlı sporu "matrak"a ilgi giderek artıyor

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Matrakçı Nasuh'un, kılıç talimi amacıyla yeniçerilere öğrettiği matrak, yüzlerce yıl sonra tekrar birçok kişinin ilgisini çekiyor

Ata sporu matrak, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde gerçekleşen "Yetenek Avcısı Projesi"yle de ülke çapında gençlere tanıtılıyor

Matrak sporunu yeniden canlandıran Efkan Çalış:

-"1800'lerde yasaklanan ata sporumuzu 2008'de yeniden gün yüzüne çıkardım. 15 ilde 500'ün üzerinde lisanslı sporcumuz var"

Matrak sporcusu Fatma Köşger:

-"7'den 70'e herkes bu sporu yapabilir. Sokakta bir bayan olarak daha güvenle yürüyorum"

(Ülkü Parlakyıldız Karakuş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Türk takımları İtalyanlara, Azeri takımı Türk'e emanet

DenizBank Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde yer alan 3 Türk takımı da İtalyan antrenörle çalışmayı tercih ederken,  Azeri takımı İgtisadchi Bakü'nün başında ise bir Türk bulunuyor

Azerbaycan Bayanlar Süper Ligi'nde İgtisadchi Bakü'yü çalıştıran ve yurt dışında görev yapan tek Türk voleybol antrenörü Bülent Karslıoğlu:

-"Bu Türk takımlarının seçimi, saygı duymak gerekiyor"

"Türk antrenörlerinin yabancılara göre teknik ve taktik açıdan bir eksikliklerinin olduğunu düşünmüyorum. Yeter ki bizlere fırsat ve imkan verilsin"

"Özellikle milli takımların başında Türk antrenörlerin olması, yabancı bir çalıştırıcıya göre daha isabetli olacaktır, futbolda da bu hep böyle oldu"

(İlknur Çetinbaş/Ankara) - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title