Haberler

Anadolu Adliyesi'ndeki 5 Hakim ve Savcı Tutuklandı (1)

Anadolu cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 hakim ve savcıdan 5'i tutuklandı.

Anadolu cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 hakim ve savcıdan 5'i tutuklandı.

5 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yapan 48 hakim ve savcı tutuklanması istemiyle dün gece saatlerinde nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Mahkemede ifade işlemi sonlanan 9 hakim ve savcıdan aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu İş Mahkemesi Hakimi olan İbrahim Okur'un da bulunduğu 5 hakim ve savcı "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

4 HAKİM VE SAVCI SERBEST BIRAKILDI

4 hakim savcı ise mevcut delil durumu, tutuklamanın tedbir niteliğinde oluşu, savunmaları dikkate alınarak serbest bırakıldı. Mahkeme, 4 hakim savcıya yurt dışına çıkmamak ve soruşturma tamamlanıncaya kadar karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title