Haberler

Amısom Askerleri 6 Aydır Maaş Alamıyor

Somali'de Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) bünyesinde görev yapan askerlere 6 aydır maaş ödenmediği bildirildi.

Somali'de Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) bünyesinde görev yapan askerlere 6 aydır maaş ödenmediği bildirildi.

BBC'nin bir Avrupa Birliği (AB) yetkilisine dayandırdığı habere göre, askerlerin maaş ödemelerinin altı aydır "muhasebe sorunları" nedeniyle yapılmadığı ortaya çıktı.

AMISOM yetkilisi Francisco Madira, sorunların giderildiğini ve gerekli evrakın ilgili mercilere gönderildiğini söyledi. Madira, gecikmiş ödemelerin en kısa zamanda yapılacağını ifade etti.

AB tarafından AMISOM'a yapılan ödemelerin son iki dönemde aksadığını doğrulayan yetkililer, geçen yıl temmuz-kasım dönemine ait evrakın yeni ulaşması nedeniyle söz konusu döneme ait ödemelerin geç yapıldığını belirtti.

Öte yandan AMISOM yetkilileri, ödemelerde yaşanan aksaklıkların zor şartlarda görev yapan askerlerin moralini kötü etkilemesinden endişe duyuyor.

Somali'deki AB elçisi Michele Cervone d'Urso da ödemelerin gecikmesinin endişe verici olduğunu ve maaşların zamanında ödenmesinin askerlerin motivasyonu açısından önem taşıdığını söyledi.

AB tarafından her ay kişi başına verilen 1000 dolarlık maaşın yüzde 20'si idari masraf olarak ilgili ülke devletleri tarafından kesildikten sonra kalan yaklaşık 800 dolar askerlere ödeniyor.

Somali'de Birleşmiş Milletler'in desteğiyle kurulan AMISOM bünyesinde başta Uganda, Etiyopya ve Kenya'dan olmak üzere yaklaşık 22 bin asker bulunuyor. Son bir yılda AMISOM karargahları çok sayıda terör saldırısına maruz kaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Afrika Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title