Haberler

Amerikan Kara Kuvvetleri'nde Asker Sayısının Azaltılması

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı genel sekreterliğine aday gösterdiği Eric Fanning, "Kara Kuvvetlerinin bugünkü büyüklüğünden endişe duyuyorum.

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı genel sekreterliğine aday gösterdiği Eric Fanning, "Kara Kuvvetlerinin bugünkü büyüklüğünden endişe duyuyorum. Tasarruf önlemleri, Kara Kuvvetlerini hazır ve zinde tutmak için yapmak istediğimiz bizi şeylerden alıkoyuyor" dedi.

Fanning, adaylığının onaylanması sürecinde Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'ndeki oturumda senatörlerin sorularını yanıtladı.

Komitenin başkanı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Obama yönetiminin tasarruf önlemleri kapsamında Kara Kuvvetlerindeki asker sayısının yer yıl belirli sayıda azaltılacak olmasını eleştirdi. Irak ve Afganistan savaşları döneminde Kara Kuvvetlerindeki asker sayısının 570 bin olduğunu hatırlatan McCain, bu sayısının şimdi 420 bine düşürülmek istenmesinin "risk" oluşturduğunu vurguladı. McCain, şunları kaydetti:

"ABD Kara Kuvvetleri savaşta bulunuyor. 15 yıldır devam eden savaşla sınanan Kara Kuvvetleri, artan tehditler ve operasyonel istekler karşısında küçülme, savaşa yeterince hazır derecede bulunmama ve eskiyen ekipman sorunlarıyla yüz yüze. Bir sonraki mali yılın sonuna kadar 'ana ordu' olan Kara Kuvvetlerindeki aktif asker sayısı savaş zamanlarındaki 570 binden 450 bine kadar düşürülecek.

Bütçeye dayalı bu azaltma kararları DAEŞ'in yükselişinden veya Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından önce alındı. Eğer bu düşüncesizce yapılan kesintiler geri çevrilmezse asker sayısı 420 bine kadar da çekilecek, bu da bir kriz anında bizim uygun eğitim almayan, teçhizatı olmayan az sayıdaki askerle savaşa girebileceğimiz tehlikesini arttırıyor. Hazır bulunma Kara Kuvvetlerinin ilk önceliği olmalı."

Senatörlerin asker sayısının düşürülmesine ilişkin görüşünün sorulması üzerine Fanning, bundan kendisinin de endişe duyduğunu dile getirdi.

"Kara Kuvvetlerinin bugünkü büyüklüğünden endişe duyuyorum" diyen Fanning, kısıtlamaların riskleri de beraberindeki getirdiğinin altını çizdi. Fanning, "Dolayısıyla kaygılıyım. Bunlar, Kara Kuvvetlerini hazır ve zinde tutmak için yapmak istediğimiz şeylerden bizi alıkoyuyor" dedi.

Fanning, bir soru üzerine terör örgütü DAEŞ ile verilen mücadelede başarılı olduklarını söylemenin erken olacağını dile getirdi. Fanning, "DAEŞ'e net bir şekilde baskı kuruyoruz ancak onlar da bize baskı yapabileceklerini gösteriyor. Kontrol altına alınmadılar" ifadesini kullandı.

Eşcinsel olduğunu açıkça ifade eden Fanning, Kara Kuvvetleri Komutanlığı genel sekreteri adaylığının Senato tarafından onaylanması halinde ABD ordusunda üst düzeyde göreve atanmış ilk eşcinsel görevli olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cumhuriyetçi Parti Barack Obama Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title