Haberler

Amerikalı Komutan: Türkiye'ye HIMARS Füze Sistemi Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD'le mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun Amerikalı komutanlarından General Gersten, Türkiye'ye HIMARS füze sistemi kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ABD'nin öncülüğünde terör örgütü IŞİD ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun Amerikalı komutanlarından General Peter Gersten, Türkiye'ye HIMARS adı verilen füze sistemi kurulması için çalışmaların sürdüğünü, sistemin "harika" olduğunu söyledi.

GERSTEN, VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE SORULARI YANITLADI

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün operasyonlar ve istihbarattan sorumlu komutan yardımcısı General Peter Gersten, Bağdat'taki karargahtan video konferans yöntemi ile Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BU ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ YENİ BİR GELİŞME"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'de IŞİD ile mücadele için Türkiye'ye gönderileceğini açıkladığı HIMARS adlı yüksek hareket kabiliyetine sahip füze sistemleriyle ilgili bir soru üzerine Gersten, "Bu üzerinde çalıştığımız yeni bir gelişme. Nasıl kurulacağına bakıyoruz." dedi.

"HIMARS FÜZE SİSTEMİ HARİKA"

Gersten, "Türkiye'deki güçlü ortaklarımızla sistemin nasıl çalışacağı konusunda çok yakın çalışıyoruz." diye konuştu.

HIMARS füze sistemini "harika" şeklinde tanımlayan General Gersten, "Menzili tam olarak erişmesini istediğimiz yere kadar ve bizim hava unsurlarımızla birleşmiş halde çalışacak." ifadesini kullandı.

"2 FARKLI HIMARS SİSTEMİ VAR"

Gersten, ayrıca iki farklı HIMARS sistemi bulunduğunu, bunlardan birinin Suriye'deki operasyonlar için Türkiye'de kullanılacağını, diğerinin ise Irak'taki operasyonlara destek vereceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Bağdat Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (5)

TÜRK EVLADI:

SİZİN ALLAH BELANIZI VERSİN BİR KERE DE ŞU AMERİKA''DAN BAĞIMSIZ HAREKET EDİN NE AMERİKAYMIŞ YA

2
1
yanıtYanıtla
Nedim:

TC ABD ve Haçlı koalisyonundan bağımsızlığını ilan edip Müslümanların safına katılmadıkça TC deki yöneticiler İslam''ı boşuna ağızlarına almış olurlar. Çünkü TC kafirlerin binek atı ve kılıcı olarak görev yapıyor

yanıt0
yanıt0
destan:

mantıga bak ulan amerıka ve bızım gerızekalı mal salak hukumetımız ulan bu adamların derdı ısıdı azazı sehrınden uzaklastırıp pydnın ununu acmak ısıd falan da kılıse roket atmadı pyd nın ısı roket bunun karsılıgıda amerıkanın muttefıkı turkıyeyı koruma bahanesı bunu dusunemıyen cumhurbaskanı basbakan ne dıyelım yazık ulkeme lan yazık

2
0
yanıtYanıtla
aynaroz kadısı:

besle işidi . . . . . . . .

0
0
yanıtYanıtla
aynaroz kadısı:

Kurtar bizi Amerika. dünya 5 den büyüktr

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title