Haberler

Amazon Köyü 2 Milyon Liraya Mal Oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Amazon Köyü, 2 milyon liraya mal oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Amazon Köyü, 2 milyon liraya mal oldu. Yaklaşık 1 yıl önce köye yerleştirilen Amazon kadınların heykellerinde gerçek saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel silikon madde kullanılması özellikle yaz mevsiminde gelen yerli ve yabancı tatilcilerini ilgisini çekti.

Samsun'un Terme İlçesi Gölyazı Beldesi'nde yaşadıkları rivayet edilen ve rahat ok atmak için bir göğüsleri kesik olan Amazon kadın savaşçıların yaşantıları, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bugüne uyarlandı. Batı Park'ta oluşturulan Amazon Adası üzerindeki 2.5 dönüm alana Amazon Köyü kuruldu. Amazon kadınların günlük yaşamlarından kesitler sunulan köye, 28 Amazon kadın heykeli ile kullandıkları eşyalar konuldu. Bölgeye yerleştirilen ve Anadolu'da gücü simgeleyen aslanların içerisine de müze açıldı. 10 metre yüksekliğinde olup içerisinde herbiri 200 metrekare olan çift katlı salonu bulunan 2 aslan bölgeye konularak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. İçerideki salonlarda ise tiyatro, hediyelik eşya, dönemin sinevizyon gösterilerinin yer alacağı etkinliklerin yapılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, kadın heykellerin yapımında, gerçek saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel silikon madde kullanıldığını söyledi. Şara, "Sanat tarihi hocaları, bilim adamları ile görüşülerek hazırlanan ve bir yaşamın tüm yönleriyle canlandırıldığı köyü turizmin hizmetine kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halen yüzlerce yerli ve yabancı turist bölgeyi ziyaret ediyor" dedi.

Şara, çoğu kişinin Amazon kadınlarını Yunan kültürüyle karıştırdığını da belirtti. Şara, "Yunan tarihi Amazonlardan bahsettiği için onları Yunanlıların bir parçası olarak görüyorlar. Bir yanlış anlama var. Halbuki derinlemesine incelenirse Amazonların Yunanlılarla savaşan Anadolu'yu savunan bir kavim olduğunu görürler" diyerek araştırmalarına göre Amazonlarla ilgili Türkiye'de en geniş kapsamlı projenin Samsun'da hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gölyazı Şara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title