Haberler

Amasya'daki Operasyon

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Uysal: "Soruşturmayı, siyasi veya ekonomik amaçla bir yerlerle bağlantılı göstermeye çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifine yönelik "usulsüzlük ve zimmete para geçirme" iddialarıyla düzenlenen operasyona ilişkin, "Soruşturmayı, siyasi veya ekonomik amaçla bir yerlerle bağlantılı göstermeye çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Suçluluğu sabit oluncaya dek herkes masumdur" ifadelerini kullandı.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Ocak'ta, fabrika yönetim kurulu üyeleri ile eski yönetim kurulu üyeleri ve bazı çalışanların gözaltına alındığını, emniyet, savcı ve mahkeme sorgularının ardından tamamının serbest bırakıldığını belirtti.

Soruşturmanın gizli olması nedeniyle, soruşturma ve ifadelerle ilgili herhangi bir şey söylemenin doğru olmadığını vurgulayan Uysal, sürecin devam ettiğini, adaletin tecelli edeceğine inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Soruşturmayla ilgili yazılı ve görsel basında yer alan iddiaların, soruşturmanın gizliliği nedeniyle somut verilere dayanmadığını, bir kısım insanlar tarafından afaki ve soyut iddialara dayandırılarak yazıldığını öne süren Uysal, şöyle devam etti:

"Bu iddialarla soruşturmayı, siyasi veya ekonomik amaçla bir yerlerle bağlantılı göstermeye çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Suçluluğu sabit oluncaya dek herkes masumdur. Suçluluğun sabit olması ise kesinleşmiş yargı kararı ile mümkündür. Şirketimiz tüm organları ile görevinin başında ve faaliyetine devam etmektedir. Amasya, Tokat, Samsun illerini kapsayan fabrikamız ekim alanı bu çevrede yaşayan yaklaşık 100 bin çiftçiyi doğrudan, diğer insanları ise oluşturduğu katma değer ile dolaylı olarak etkilemektedir. Ortaklarımızın pancar ekicileri kooperatifi olması nedeniyle bu fabrikanın sahibi pancar çiftçisidir. Yönetim kurulumuz göreve geldiği 24 Aralık 2011 yılından beri bölge insanımıza, fabrikamıza faydalı olmaktan başka hiçbir amaç taşımamıştır."

"Fabrikamızın piyasaya olan tüm borçları kapatıldı"

Yıllardır fabrikanın sırtında kambur olarak duran banka borcunun ödendiğini açıklayan Uysal, şunları kaydetti:

"Fabrikamızın piyasaya olan tüm borçları kapatılmıştır. Disiplinli kayıt sürecine geçmek suretiyle, şeffaf bir yönetim anlayışı oluşturduk. Yeni yatırımlara başlanmış, en önemlisi pancar eken çiftçimizin yüzü gülmeye başlamıştır. Pancar çiftçimiz, şeker pancarı fiyatına uyguladığımız politika ile şeker pancarı ekimi cazip bir hale getirilmiştir Şirketimizin itibarı artarak ülkenin en iyi ikinci 500 şirketi arasında 143. sıraya yükselmiştir."

Metin Uysal, gözaltı soruşturmalarıyla ilgili açıklamalarından dolayı CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ı da eleştirdi.

Suluova'daki Amasya Şeker Fabrikası ile merkezdeki Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde, A-B-C şeker sınıfı ile ilgili "usulsüzlük yapılıp zimmete para geçirildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında iki kurumun eski ve yeni yöneticilerinin de yer aldığı 31 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 9'u emniyetteki işlemlerinin ardından, 1'i savcılıkça, 21'i de mahkemece serbest bırakılmıştı. - Amasya

Kaynak: AA / Güncel

Metin Uysal Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title