Haberler

Amasya'da 155 Yıllık Gelenek Yaşatılıyor

Amasya'da 155 yıllık gelenek yaşatılıyorAMASYA'da 155 yıldır süren Ramazan geleneği bu yıl da devam ediyor.

Amasya'da 155 yıllık gelenek yaşatılıyor

AMASYA'da 155 yıldır süren Ramazan geleneği bu yıl da devam ediyor. Belediye bandosu Ramazan boyunca istek parçalar almadan askerler, gaziler ve şehitler için kahramanlık türküleri, marşlar ve vatan türküleri çalarak iftarı haber verecek.

Amasya'da her Ramazan iftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren belediye bandosu, 155 yıllık geleneği bu yıl da devam ettirdi. Amasya Belediye bandosu Ramazan boyunca cep telefonundan istek parçalar almadan askerler, gaziler ve şehitler için kahramanlık türküleri, marşlar ve vatan türküleri çalma kararı aldı. Belediye bandosu bu yıl 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı'nda kent merkezinin duyabileceği şekilde iftar öncesi konser verecek. İlk iftarda bu akşam başlayan belediye bandosu, Ramazan ayı boyunca bu geleneği sürdürecek.

İftardan bir saat önce konser veren bando ekibi, halka aynı zamanda iftarın yaklaştığını duyuruyor. Bando ekibi bu akşam 'Çanakkale içinde aynalı çarşı', 'Genç Osman' ve 'Türkiyem' parçalarını çalarak şehitleri ve gazileri saygıyla andı.

Bando Şefi 35 yaşındaki Hakan Dinçer, "Bu sene sadece askerlerimiz, gazilerimiz ve şehitlerimiz için kahramanlık türküleri çalma kararı aldık. Geçen yıllarda istek alıyorduk. Bu yıl istek almayacağız. Çaldığımız eserleri askerlerimize, gazilerimize, şehitlerimize ve halkımıza armağan ediyoruzö dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise 155 yıllık geleneği yaşattıklarını söyleyerek, "Arkadaşlarımız daha çok oryantal ya da oyun havaları şeklinde istek alıyorlardı. Ama özellikle son süreçte ülkemiz genelinde sürdürülen terörle mücadele kapsamında şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Onların hatırasına arkadaşlarımız daha çok kahramanlık türküleri, milli duygularımızın okşayan müzikleri çalmaya karar vermişler. Güzel bir karar almışlar, ben de kendilerini canı gönülden tebrik ediyorumö ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Cafer Özdemir iftar topunu ateşledi. Daha sonra oruçlar açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cafer Özdemir Amasya Politika Güncel Haberler

title