Haberler

Amasya'da 152 Yıllık Ramazan Geleneği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Banda ekibinin şehir turu atması Bando ekibinin kaleye çıkıp konser vermesi Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in konuşması Bando şefi Osman Kiraz'ın konuşması Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in topu ateşlemesi Amasya'da 152 yıllık ramazan geleneği İftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren bando ekibi, 152 yılllık geleneği bu ramazanda da sürdürdü 1,5 asırdır kullanılan ramazan topunu Belediye Başkanı Özdemir ateşledi Amasya'da ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren belediye bandosu, 152 yıllık geleneği bu ramazanda da devam ettirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Banda ekibinin şehir turu atması

Bando ekibinin kaleye çıkıp konser vermesi

Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in konuşması

Bando şefi Osman Kiraz'ın konuşması

Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in topu ateşlemesi Amasya'da 152 yıllık ramazan geleneği

İftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren bando ekibi, 152 yılllık geleneği bu ramazanda da sürdürdü

1,5 asırdır kullanılan ramazan topunu Belediye Başkanı Özdemir ateşledi

Amasya'da ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'ne çıkarak konser veren belediye bandosu, 152 yıllık geleneği bu ramazanda da devam ettirdi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Harşena Kalesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, elektriğin olmadığı dönemlerde vatandaşlara, iftar ve sahur vakitlerinin yaklaştığının bu yolla hatırlatıldığını söyledi.

152 yıldır sürdürülen geleneği yaşattıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

" Amasya'da uzun zamandır sürdürülen bir geleneği devam ettirmek için bu yıl da Harşena Kalesi'ne çıktık. Bandomuz iftar ve sahur vaktinden önce kaleye çıkarak seslendirdikleri güzel parçalarla iftar ve sahur vaktinin geldiğini vatandaşlara müjdeliyorlar. Amasya'da ramazan gelenekleri yaşatılıyor ve coşkulu bir şekilde geçiyor. Ben bandomuzki arkadaşlara teşekkür ediyorum, gece gündüz demeden ellerindeki müzik aletleriyle bu kaleye çıkıyorlar ve bu geleneği devam ettiriyorlar."

Amasya'da gerçekleşen ramazan etkinlikleri şehrin tarihi yapısına ve aslına uygun olarak icra edildiğini vurgulayan Özdemir, "Bütün vatandaşlarımızı bu nostaljiyi ve coşkuyu yaşamaları için Amasya'ya davet ediyorum. Ramazan ayında bütün vatandaşlarımızı Amasya'ya bekliyoruz, buyursunlar gelsinler bu güzellikleri hep beraber yaşayalım." dedi.

Bando ekibinin şefi Osman Kiraz ise her sene sahur ve iftar öncesinde kaleye çıkıp görevlerini icra ettiklerini anlatarak "Halkımızın istedikleri parçaları çalmaya çalışıyoruz. Bu sene yaşanan sıkıntılardan dolayı kahramanlık türküleri ve marşları çalmaya çalışıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu emaneti, elimizden geldiğince sürdüreceğiz ve çocuklarımıza, torunlarımıza devredeceğiz." dedi.

Bu arada 1860'lı yıllarda Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından iftar ve sahur vakitlerini kent sakinlerine duyurmak üzere kullanılmaya başlanan ramazan topunu, bu kez Belediye Başkanı Özdemir ateşledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cafer Özdemir Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title