Haberler

Altındağ Kentsel Dönüşüm İstiyor

Güncelleme:

Çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Bornova'nın Altındağ semtinde kentsel dönüşüm paneli düzenlendi, panele Altındağlıların ilgisi yoğun oldu.

Ege Yerel Yönetimleri İzleme Platformu (EYYİD), Bornova'da bir ilke imza atarak Altındağ Kemalpaşa Caddesi, Paşa Kıraathanesinde Kentsel Dönüşüm Paneli düzenledi. Panelde Kentsel Dönüşüm İl Md. Erkan Yaşarca vatandaşlara bilgi verdi ve sorularını yanıtladı.

EYYİD Gnl. Bşk. İhsan Yılmazoğlu, "çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Altındağ semtimizde bu toplantıyı düzenleme kararı aldık. Amacımız sizleri bilgilendirmek. İzmir'de konunun en yetkili ismini sizlere getirdik, bu siyasi bir toplantı değil, merak ettiğiniz her soruyu sorabilirsiniz" diye konuştu.

Altındağ semtinde bulunan 7 mahalle muhtarının da katıldığı panelde söz alan muhtarlar ve vatandaşlar, böyle yaşamaktan memnun değiliz ancak kentsel dönüşüm olması halinde kendi evlerinin durumunun ne olacağı konusunda tereddütlerinin olduğunu ifade ettiler.

Haklarımız yenmesin, rant alanı haline getirilip mağdur edilmeyelim.

EYYİD Gnl. Bşk. Yrd. ve Bornova İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın; Bornova'da Altındağ semtimizin durumu hakikaten içler acısı. Toplantıdan edindiğim izlenim; vatandaş halinden memnun değil, göç ve plansız yapılaşmanın getirdiği zorlukları bire bir yaşıyorlar. Bu semtimizde her şey sorun, böyle yaşamayı hak etmiyorlar.

Maalesef Bornova merkezde oturanlar ve yöneticilerin burası ile ilgili çözüme ait hiç bir projeleri yok. Vatandaş bilgilendirilmiyor. Adeta kaderlerine terk edilmişler. Çözüm basit halbuki, biraz emek ve çaba sarf edilerek, Altındağlı ikna edilebilir ve Kentsel Dönüşüm alanı olarak bir başlangıç yapılabilir. Mevcut yasalar vatandaşın yanında ve mağdur olmayacakları şekilde düzenlendi, alternatif çok. Bir tek şey istiyorlar haklarının yenmemesi, rant alanı haline getirilip mağdur edilmemeleri. Bu kaygılarında da haklılar.

Yakın; bu sadece Altındağ'ın sorunu değil, Çamdibi ve diğer birçok semtimizin de durumu farklı değil, ancak Altındağ ve Çamdibi öncelikli olmalı. Altındağ'da 60 bine yakın vatandaşımız yaşıyor, bir yangın olduğunda itfaiye araçlarının gireceği sokak yok. Deprem ayrı bir sorun. Vatandaşlarımız kendi halleri ile baş başa bırakılmış, çözüm üreten de yok. Altındağ için elini taşın altına koyacak ve vatandaşı ikna edecek, öncülük yapabilecek bir ağabeye ihtiyaç var. Hem muhtarlar hem de Altındağlılar çözüm istiyor, konuşan çok ancak ilgilenen yok diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Altındağ Bornova Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title