Haberler

Altın Fiyatları Seçimi Bekliyor

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları vatandaşın alım gücünü düşürürken, birikimini yastık altında bekleten vatandaşın ise yüzünü güldürdü.

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları vatandaşın alım gücünü düşürürken, birikimini yastık altında bekleten vatandaşın ise yüzünü güldürdü.

"Seçim olana ve bitene kadar bu fiyatların çok düşeceğini düşünmüyoruz" diyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erdal Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Seçimden sonra istikrarlı bir ortam çıkarsa, fiyatlar ona bağlı olarak bir miktar düşer ve eski seviyelerine yaklaşır diye ümit ediyoruz. Şuan ki fiyatlar alım gücünü düşürdü yüzde 15 ve 29 oranında vatandaşın alım gücü geri geldi. Bu da bizi zorladı ve satışlar düştü ve bizim beklediğimiz sezon olan düğün sezonu çok iyi geçmedi" dedi.

İstikrarsız ortam düğün sezonunu çok fazla etkilediğini söyleyen Ceylan "Vatandaş, altın fiyatları konusunda bir an 85'di, bir an 110'du, bir an 105'di derken ikilemde kaldı. 85'den 83 ve 82 olacak diye beklerken 115'lere çıkınca fiyatlar, vatandaşta biz de iş konusunda mağdur olduk. Tabi burada en çok mağdur olan vatandaş oldu" şeklinde konuştu.

Yastık altında birikimi bekleten vatandaşın çoğu bu fiyatlardan paraya çevirdiğini vurgulayan Ceylan "Vatandaş birikimini bu çıkan fiyatlardan paraya çevirdi ve beklemeye geçti ama hazırlıklı olmayıp düğününü yapan eş, dost ve vatandaş tabi ki biraz mağdur oldu. Çoğu vatandaşımız içinse yatırımının karşılığını alma konusunda iyi oldu ama altın almak için düğün tarihini bekleyen vatandaş yüzde 20'mi zarar etti ve aldığı her şeyi pahalıya aldı" ifadelerini kullandı.

Karadeniz'in ekonomisinin lokomotifi olan fındık ürünü de fiyatları etkilediğini ifade eden Ceylan; " Geçtiğimiz yıl Fındık fiyatları 22 Lira ve 23 Liraya çıktı ama bu sene rekoltenin de daha iyi olması ile fiyatlar 14'den, 12'ye kadar indi ama vatandaşın beklediği fiyattan işlem görse kesinlikle piyasayı direkt etkiler mesela 12 Lira değil de fiyat 15 Lira olsa kesinlikle satışlarımızı yüzde 30 daha fazla olur" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Giresun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title