Haberler

Altepe ve Aktaş Yeni Dönem Projelerini Açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelerek, yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelerek, yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri açıkladı.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu'ndaki programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri katıldı. Aktaş, 2004-2014 yılları arasında gerçekleştirilen projelerin sunumunu yaptı. Aktaş, "Bu projeleri hep beraber gerçekleştirdik. Hepinizin ayrı ayrı emeği, bazen eleştirisi, bazen önerisi, fikri var. Akıl veren, destek veren tüm Sivil Toplum kuruluşlarından ve ekip arkadaşlarımızdan Allah razı olsun" dedi.

Seçim beyannamesini İnegöl'de 70 bin haneye ulaştıracaklarını belirten Başkan Aktaş, "Projelerimizi 10 konu başlığında toparladık. İnegöl'ün gerçeklerini göz önünde bulundurarak, STK'lar ile yaptığımız istişarelerde İnegöl'ün öncelikli konularını düşünerek, yeni yasayla köy ve beldeleri de düşünerek projelerimizi hazırladık. 91 köy ve 4 beldenin tamamını taradık. Her şeyi yapabilirsiniz ama yapığınız çalışmaların hukuki bir altyapısının yanında bütçe altyapınız da olmalı. Birçok projemizi Büyükşehir'in desteği ile yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğinden ve bütçesinden istifa edeceğiz" diye konuştu.

İnegöl'ün ve Türkiye'nin gelişmeye devam ettiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün iki güzel açılış gerçekleştirdik. İnegöl'ümüz ve Türkiye'miz gelişmeye devam ediyor. Eski eserlerimizi restore ediyoruz. Bursa'da da birçok tarihi eser restore ediliyor. Engellilerimiz toplumdan uzak tutuluyordu, saklanıyordu. Şimdi engellilerimizi topluma kazandırıyoruz. Çevre ile ilgili faaliyetlerimiz. 110 dekar alan çöp alanı kapatılmış. Onun yerine çiçekler, ağaçlar, insanların güzel vakit geçirecekleri alanlar haline gelmiş. Alinur Aktaş, sevilen Belediye Başkanlarımızdan. Hem başarılı hem de halkın teveccühün almış bir isim. İnşallah 3.dönemde de yoluna devam edecek" dedi.

10 yıllık AK Parti yerel iktidarının dolu dolu geçtiğini ifade eden Altepe, "Geçen 10 yıl dolu dolu geçmiş. İnegöl'de hizmeti en güzel şekilde yapmış. İnegöl denilince akla öncelikle mobilya geliyor. İnşallah yeni dönemde İnegöl mobilyası Bursa ile birlikte dünya markası olacak. Bu konuda tam desteği de biz vereceğiz. Artık yeni birt dönem başlıyor. İnegöl de artık bir bütünşehire dahil oldu. Kalkınma hep birlikte olacak. Belediyelerin yetkisi artıyor. Şimdi yasalarla birlikte daha artıyor. Okula, camiye, Kuran Kurusuna, spor kulüplerine hizmet etsen zimmet çıkardı. Suçtu ama bu kalktı. Başbakanımız sayesinde artık belediyeler daha güçlü. Batı'da birçok şeyi yerel yönetimler yapıyor. Türkiye'ye de bu projeye geçiliyor. Mobilyadaki heyecanı kim yaşar, kim bilir? Bu ilçenin belediye başkanı bilir. Bursa'yı, İnegöl'ü yönetmek bizim için büyük bir onur. Ecdat yadigarı şehirler" diye konuştu.

İnegöl'ün tüm dertleri ile İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte ilgileneceğini belirten Recep Altepe, "Köylerimizin yolları, ürünün verimi, altyapısı ile artık bizler sorumluyuz. Bir yandan İnegöl Belediyesi yatırım yapacak, bir yandan Bursa Büyükşehir yatırım yapacak. Kentlerimiz daha vizyon kent olacak. Yalova kendi başına il oldu da ne oldu? Büyükşehir ve Bütünşehirin avantajları bunlar. Makro plan yapmak gerekiyor. Mobilyamızı nasıl dünya markası yapacağız? Büyükşehir desteği ile yapacağız. İnegöl'de hep birlikte çok güzel projeler yapacağız. Bu alanda yaptığımız her işi özenerek yapacağız. Biz dünya kenti olacağı. İnegöl de en özel ilçelerinden biri. Burada sıradan işler yapamayız. Artık daha geniş açıdan bakılacak. Ulaşımdaki sorunları birlikte çözeceğiz. İtfaiye, otogar, mezarlık, altyapı, çevre yatırımları büyükşehir ile birlikte olacak. Kentimizi marka yapma adına birlikte planlamalar yapacağız. Dünya ne yapıyor biz onu yapacağız. İnegöl'ün tarihi binaları ile ilgili listeler hazır. Nerede tarihi cami, han, hamam var. Hepsinin envanteri elimizde. Ekiplerimiz çalışıyor. İnegöl için bir yandan İnegöl Belediyesi çalışacak, bir yandan Büyükşehir Belediyesi çalışacak. Artık güçler birleştiriliyor. İddialıyız, dünya şehri olacağız. Bundan sonra olaylar bakış açımız da bu" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş Recep Altepe İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title