Haberler

Altaylı: MHP Seçmenini 'Öcalan' İhtimali Erdoğan'a Yönlendirdi

Güncelleme:

Köşk seçimleriyle ilgili ilginç bir analize imza atan Fatih Altaylı, "2. turda Öcalan'la pazarlık ihtimali, MHP'li seçmeni işi ilk turda bitirmeye yönlendirdi." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oy almasının yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ortaya koyduğu en çarpıcı detaylardan biri de MHP'li seçmenin önemli bir kesiminin kendi çatı adayı yerine Erdoğan'a oy vermesi oldu.

Konuyla ilgili Habertürk yazarı Fatih Altaylı çarpıcı bir analize imza attı. Altaylı, MHP'lilerin seçimin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ın Abdullah Öcalan ile pazarlık yapmak zorunda kalma ihtimaline karşın ilk turda Erdoğan'a yöneldiğini yazdı.

İşte Altaylı'nın yazısındaki o kısım;

Bu seçim pek çok açıdan ders niteliğinde oldu. İki turlu seçimde "çatı aday" olmaması gerektiğini seçim acemilerine gösterdi mesela. Çatı aday diye bir şey olmasa idi seçim asla ilk turda bitmezdi.

"BU SEÇİMİN KAYBEDENİ BAHÇELİ'DİR"

Ekmeleddin Bey iyi mücadele etti ama heyecan yaratamadı. En iyi mücadele eden Selahattin Demirtaş'tı. Türkiye'de siyasetin normalleşmesi adına çok önemli bir katkı yaptı.
Demirtaş'ın adaylığı sırasındaki tavrı Barış Süreci'ne yapılmış en büyük katkıdır. Bu seçimin kaybedeni MHP Lideri Devlet Bahçeli'dir. Çatı aday fikri onundu.

ÖCALAN'LA PAZARLIK İHTİMALİ

CHP büyük bir özveride bulunarak MHP'ye daha sıcak gelecek bir çatı adaya "Evet" dedi.
Ama MHP'nin çatı adayına MHP'liler oy vermedi. Belki de, 2. turda Öcalan'la pazarlık ihtimali MHP'li seçmeni işi ilk turda bitirmeye yönlendirdi.

"KILIÇDAROĞLU BANA GÖRE BAŞARILIDIR"

Sonuç olarak Bahçeli kendi partisini, kendi inşa ettiği çatının altına sokamadı. Kılıçdaroğlu bana göre başarılıdır. CHP seçmeni gibi bir kitlenin, rüyasında görse oy vermeyeceği Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermesini büyük oranda sağladı.

Öyle veya böyle CHP'li seçmenin önemli bir bölümü, en azından tıpış tıpış sandığa giden bölümü İhsanoğlu'na oy verdi. Ki bu gerçekten inanılmaz bir şeydir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan Fatih Altaylı Habertürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (37)

anti din:

Hahaha.... mhp gerzekleri ASLA bu kadar uzun dusunemezler. Söz veriyorum bu kadar ileri dusunebilme kapasiteleri yoktur.

11
17
yanıtYanıtla
delifuaddelifuad@hotmail.de:

ulan soytari mhp kadar kaya tepene düssün senin zavalli bir hayvan kadar degerin yok senin

yanıt0
yanıt0
muhdat akm@m.m:

Bahceli gitsin meral Akşener gelsin daha iyi yerlere geliriz

19
4
yanıtYanıtla
AAAAA.KKKKK.PPPPP:

ne olur bahçeli kalsın ne olurrrrrrrrrr. çok iyidi aslında bulunabikecek en zayıf rakip aslında biz onun kalmasını cani gönülden istiyoruz. vallahi de billahi de çok istiyoruz. AKP NİN işine çok iyi yarıyor. ya ülkücü arkadaşlar bahçeliye sahip çıkın 2023 e kadar iyi gidiyorduk

7
12
yanıtYanıtla
gavurdağlı:

şerefin varsa gidersin bahceli ..git kahveye el öpenin cok olur senin bildiğin tek şey el öptürmek git allahını sewiyosan git artık

16
2
yanıtYanıtla
genc bakis:

Zaten bu MHP secmeni kadar cakma Milliyetci varmi abe. Adamlarin ne oldugu beli degil. Bu kadar tutarsiz bir secmen yoktur Vallahi. Herkez onlara kücük CHP dyiyorlar ama gercek olan bir sey var oda MHP aslinda AKP nin arka bahcesi.

2
15
yanıtYanıtla
NÜHÜ:

O pazarlığını önceden yapmıştır

11
5
yanıtYanıtla
yozgatlı:

bahçeli kurt siyasetçi bence bunu kendisi istedi ve yaptı..parti teşkilatını hiç çalıştırmadı..dostlar alışverişte görsün hesabı chp''ye iyi bi kazık attı...helal sana bahaçeli adamsın

6
9
yanıtYanıtla
beritan:

öcalanla en çok pazarlığı akp ve erdoğan yapmıştır.kürtler neden doğuda bir çok ilde selahattin demirtaş yerine tayyibe oy verdi.

8
4
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Teröristle pazarlık yapanlara MHP li oy verir mi, inanmıyorum ya. Arap kültürü ile Türk milliyetçiliği bir arada olur mu? Dindarlık, dincilik, para ön plana çıkarsa o adam milliyetçi olamaz.

4
8
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title