Haberler

Altan Tan, Cumhurbaşkanı'na Cevap Verdi: Kürtler Zıkkımın Kökünü İstiyor

Güncelleme:

HDP'li Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kardeşim ne Kürt sorunu? Ne istiyorsun?" sözlerine Kürtçe cevap verdi, "Kürtler zıkkımın kökünü istiyor" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Kardeşim ne Kürt sorunu? Ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var?" sözlerine Kürtçe "zexnepurt u kuzzulkurt istiyoruz" (zıkkımın kökünü istiyoruz) sözleriyle yanıt verdi.

Tan, "Bir Cumhurbaşkanımız var evlere şenlik; Günde 5 saat konuşuyor. Günde 5 saat konuşan var mı? En dırdır eden kaynanalar bile günde 5 saat konuşmuyor, yoruluyor. Önüne gelene küfür ediyor. En son Bülent Arınç ile birbirlerine girdiler" dedi.

TÜRK VE KÜRTLER KARDEŞÇE YAŞAMALI VURGUSU

HDP İl Başkanlığı tarafından Konya'da Nevruz Bayramı kutlandı. Polis, kutlama alanında geniş önlem alırken, katılımcılar tek tek üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Kutlamada partililerine seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Konya'da Türk ve Kürtlerin kardeşçe yaşadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Amacımız; Konya'da Türkler ve Kürtler nasıl kardeşçe bir arada yaşıyorsa, bütün Türkiye'yi de aynı şekilde, demokratik hakların, inançların birlikte yaşadıkları bir cumhuriyet haline getirmektir. Esas mücadelemiz bu. Birilerinin zannettiği gibi, birilerinin korku saldığı gibi bunlar ülkeyi bölecekler, bunlar parçalamak istiyorlar bunlar kavga gürültü istiyorlar, asla böyle projemiz ve niyetimiz yok."

"İSTANBUL, DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜRT ŞEHRİ"

Altan Tan, İstanbul'un en büyük Kürt nüfusuna sahip il olduğunu anlatırken, "Dünyanın en büyük Kürt şehri İstanbul'dur. İstanbul'da 3 milyon Kürt yaşıyor. İstanbul'da ortak vatan olacak, Konya'da, Van'da, Hakkari 'de, Mardin'de, Adana'da ortak vatan olacak" dedi.

Yeni Anayasa ile tüm kesimlerin haklarını alacağını belirten Tan, "Herkesin hakkı, hukuku teslim edilecek. Yeni bir anayasa kurulacak. Kürtlerinde ana dilde eğitim hakkı, Kürtçenin kamusal alanda kullanılması ikinci resmi dil ve bölgesel yönetimler tanınacak" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NA ELEŞTİRİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren ve kaynana yakıştırmasında bulunan Tan, şöyle konuştu:

"Halk, kardeşçe yaşıyor. Kimse kimseyi boğazlamıyor. Ama politikacılarımız maalesef buna hazır değiller. Bir Cumhurbaşkanımız var evlere şenlik. Günde 5 saat konuşuyor. Günde 5 saat konuşan var mı? En dırdır eden kaynanalar bile günde 5 saat konuşmuyor, yoruluyor. Önüne gelene küfür ediyor. En son Bülent Arınç ile birbirlerine girdiler. 40 senedir bir mücadele var. Geliyor diyor ki, bu Kürtler ne istiyor, anlamadım. ya sende zeka sorunumu var da anlamadın. Kaç bin sefer söyleyeceğiz."

"SİLAHLAR SUSSUN, DİPLOMASİ ÇALIŞSIN"

Kürtler'in ana vatanının Türkiye olduğunu belirten Altan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde TBMM'ye güçlü bir şekilde gireceklerini kaydetti. Tan, "Artık silahlar sussun. Diplomasi, akıl siyaset ve fikir çalışsın" dedi. Altan Tan, konuşmasının ardından nevruz ateşini yaktı ve halay çekti. Alandakilerde nevruz ateşinin yakılmasının ardından müzik eşliğinde halay çekip, nevruz bayramını kutladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Altan Tan İstanbul Konya Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (110)

yamanmobilWeb@haberler.com:

noldu altan bey ne istiyorsunuz diye sorulunca zikgimin kokgu diyorsunuz yani cevap bile veremiyorsunuz cunku kurt sorunu yok ve herkesin haklari esitir, siz hepberaber cumhurbaskanina saldirmaniz cirpinisinizi gosteriyor cunku silahlar susarsa hdpnin siyaset nedeni kalmiyor, onun yuzunden simdi solcu gorunup chpnin isini yapiyorsunuz buda size yeni neden oldu ama chp sizi rahat birakmaz

32
128
yanıtYanıtla
DersimlimobilWeb@haberler.com:

Altan Tan güzel konuşmuş her biji

47
30
yanıtYanıtla
Biji KekomobilWeb@haberler.com:

Altan Tan güzel konuşmuş her biji

43
22
yanıtYanıtla
sivasspormobilWeb@haberler.com:

Selo ve bu altan ikiside irkci kürt fasist ler üstelik çok terbiyesiz ve ukela sarlatan fesatçi pravakatör utanmaz lar.

18
35
yanıtYanıtla
turkoglu turkmobilWeb@haberler.com:

kurtlerden nefret ediyorum

11
38
yanıtYanıtla
dogru düsün dogru yasamobilWeb@haberler.com:

Altan tann demek istedigi bu halki bir kaynann gelinini cekemedigi gibi bu cekemiyor tosun pasa

33
9
yanıtYanıtla
ulubatli 007mobilWeb@haberler.com:

Bu hainler kürt degil agizlari.da durmadan kürt kelimesi dolasiyor...ISTANBULu feth eden komutan FATIH SULTAN MEHMET TÜRK MILLETINE emanet etti o sehri hadi ordan vatansiz hain

10
32
yanıtYanıtla
HUMANİST:

Türkiye TÜRKLERİNDİR.

23
18
yanıtYanıtla
IMPARATOR TÜRKMobil-IOS:

Ben sizi kardeşim olarak gormuyorum,kusura bakmayın,ben türküm turk,benim bayrağıma sahip sevmeyenle kardeş olma şansımız yok,vatan icinde vatan iste sonra da kardeş diye bağırıyor,yürü git senin kardeşlerin kobani de,Irak Suriye de,sizi istemiyoruz

7
33
yanıtYanıtla
BüşramobilWeb@haberler.com:

Azinliksan susmasini biliceksin. Pürüz cikarmadan yasiyacaksin. Ya uyumlu olmali insan.

28
12
yanıtYanıtla
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title