Haberler

    Almanya İçişleri Bakanı: "Ab Türkiye'de Bir Mülteci Kampı Kurmalı"

    Almanya'ya 2015 yılında 800 bin mültecinin sığınma talebinde bulunması bekleniyor.

    Almanya'ya 2015 yılında 800 bin mültecinin sığınma talebinde bulunması bekleniyor. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière Avrupa'nın başa çıkmakta zorlandığı mülteci kriziyle ilgili euronews'e konuştu. de Maizière krizle mücadelede Türkiye, İtalya ve Yunanistan'a büyük görev düştüğünü belirtti.

    Kirsten Ripper, euronews: "Almanya'ya daha önce hiç bu kadar çok sığınmacı gelmek istememişti. 2015 yılı içinde 800 bin sığınmacı bekliyorsunuz. Peki onları hangi önlemlerle karşılamak ve bu mültecilere nasıl yardımcı olmak istiyorsunuz?"

    Thomas de Maizière, Almanya İçişleri Bakanı: "Öncelikle bu rakam gerçekten göze çarpıyor. Geçen yıl ile kıyasladığımızda bu sayı dört kat daha fazla. Bu yılki rakam Avrupa'da sığınma talebinde bulunan toplam mülteci sayısının yaklaşık yüzde 43'üne tekabül ediyor. Almanya gibi iyi organize olmuş ve zengin bir ülke için bile bu büyük bir zorluk. Bununla başa çıkmak için Avrupa genelinde, ayrıca ülke bazında da önlemlere ihtiyacımız var. Düzgün barınak sağ

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 28 Ağustos 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Yunanistan Türkiye Almanya İtalya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title