Haberler

Almanya Eski Başbakan Yardımcısı Müntefering: Almanya Türkiye'ye Yağlı Bir Destek Vermeli

Almanya eski Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering, "Almanya, Türkiye'ye yaklaşık 2 milyon sıgınmacı sorunu ile baş edebilmesi için yağlı bir destek, büyük bir destek vermelidir" dedi.

Almanya eski Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering, " Almanya, Türkiye'ye yaklaşık 2 milyon sıgınmacı sorunu ile baş edebilmesi için yağlı bir destek, büyük bir destek vermelidir" dedi.

Almanya Çalışma ve Sosyal İşler eski Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Franz Müntefering, Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü ile Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği'nin davetlisi olarak Antalya'ya geldi. Olbia B Salonu'ndaki seminere katılan Franz Müntefering, "Yaklaşık 2 milyon sığınmacının sorunu Türkiye'nin tek başına baş edebileceği bir sorun değil. Bu sorunu çözmek için AB, ABD ve dünya, Türkiye'nin yanında olmak zorundadır" dedi.

ALMANYA YAĞLI BİR DESTEK VERMELİ

Bir öğrencinin, "Türkiye, çevresindeki ülkelerdeki olaylar nedeniyle son yıllarda aşırı sığınmacı göçü alıyor. Bunların çoğu orta ve yaşlı nüfus olması nedeniyle ilerde sorumluluklar katacak, Türkiye'ye öneriler neler olabilir?" sorusunu cevaplayan Müntefering şöyle konuştu:

" Almanya'nın da, özellikle bu kadar sığınmacı alması nedeniyle Türkiye'ye önemli bir yardımda bulunması için öneride bulunacağım. Tabi ki bu yardımın yasal yollardan değil de somut bir şekilde, somut önerilerle ve kısa yoldan ulaşması gerekir. Almanya, Türkiye'ye yaklaşık 2 milyon sığınmacı sorunu ile baş edebilmesi için yağlı bir destek, büyük bir destek vermelidir." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title