Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Duruşmada, NSU üyesi Uwe Bönhardt’ın ağabeyi Jan Böhnhardt dinlenildi.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün üyesi Uwe Böhnhardt'ın ağabeyi Jan Böhnhardt, kardeşinin aşırı sağcı çevrenin içinde düştüğünü fark ettiğini ancak durumun bu kadar vahim olduğunu anlayamadığını söyledi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yapılan NSU davasının 125. duruşmasında tanık olarak dinlenen Böhnhardt, kendisinin NSU ile ilgili bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Davanın baş sanığı NSU üyesi Beate Zschaepe'yi kardeşinin kız arkadaşı olarak tanıdığını belirten Böhnhardt, Zschaepe'nin de aşırı sağcı çevreden geldiğini sonradan öğrendiğini aktardı.

Hatta Zschaepe'nin, kardeşini aşırı sağcı çevreden alıkoymasını bile ümit ettiğine değinen Böhnhardt, "Uwe'nin  bu çevreye düştüğünü fark ettim ancak bu kadar vahim olduğunu anlamadım" diye konuştu.

NSU terör örgütü üyelerinin izini kaybettirdiği 1998 yılından sonra kardeşi Uwe ile temas kurmadığını savunan Böhnhardt, sonraki yıllarda anne ve babasının kardeşiyle buluştuğunu ancak kendisin bu buluşmalara gitmediğini kaydetti.

"Annem ve babam benim de bu olayın içine girmemi istemiyorlardı" diyen Böhnhardt, "Bundan dolayı buluşmaya gittiklerini bana söylemiyorlardı" ifadesini kullandı.

Böhnhardt, buluşmaların ardından ebeveynlerinin kendisine bilgi verdiğini belirterek, "Bana, Uwe'nin geri gelmeyeceğini ve iyi olduğunu söylediler" dedi.

Duruşmada ayrıca NSU üyeleri için ev kiralayan örgütün bir destekçisi tanık olarak dinlenilmek istendi. Ancak bu kişi ifade vermeyi reddetti.

Mahkeme heyeti, bunun üzerine söz konusu tanığın ifadesini alan bir polis memurunu dinledi.

Avukatların talebi

Öte yandan mağdurların avukatlarından Seda Başay ve Yavuz Narin,  Andre E'nin de yazıları bulunduğu bir derginin kanıt olarak değerlendirilmesini talep etti.

Avukatlar, söz konusu derginin 2000 yılında çıkan nüshanın "ırkçı bir kutsal savaşa çağrıyı" içerdiğini belirterek, burada lideri olmayan hücrelerin "düşük değerdeki ırk mensuplarının" öldürülmesi propagandası yaptığını, banka soygunlarıyla da finansmanın sağlanmasının istendiğini aktardı.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davada, Carsten S, Ralf Wohlleben, Andre E. ve Holger G NSU terör örgütünü desteklemekle yargılanırken, baş sanık Beate Zschaepe terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor..

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin ise kaldıkları evi, delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia edilmişti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title