Haberler

Almanya'da 'Masal Projesi'ne Destek

Almanya'nın Köln kentinde, Vingster Treff'in yürüttüğü Masal Projesi'ne Köln-Dom Rotary Kulübü 6 bin Euro bağış yaptı.

Almanya'nın Köln kentinde, Vingster Treff'in yürüttüğü Masal Projesi'ne Köln-Dom Rotary Kulübü 6 bin Euro bağış yaptı. Hesshof Caddesi'ndeki Katolik İlkokulu'nda düzenlenen basın toplantısında dört yıldır süren projenin içeriği anlatıldı. Toplantıda Vingster Treff'in yöneticisi Britta Hollmann projenin sağladığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje sorumlusu Gülsen Temur ise şunları söyledi:

"Projenin amacı anneler aracığıyla çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak. Haftanın belli günlerinde anneleri eğitiyoruz. Uzman bir arkadaşımız onlara güzel okumayı, diksiyonu, vurguları öğretiyor. Haftalarca süren bu çalışmadan sonra anneler okullarda kurulan çadırlarda çocuklara masallar okuyorlar. Projeyi yürüttüğümüz bölgede çok sayıda Türk kökenli aile var. Bunların ilgisi bayağı iyi. Örneğin çalıştıkları için öğleden sonra olan çalışmalara katılamayanlar okuma egzersizlerini akşam telefonla yapıyorlar. Onların bu isteği beni heyecanlandırıyor. Projemiz gördüğü ilgiden ötürü uzun bir süre devam edecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Eğitim Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title