Haberler

Almanya'da Kredi Çekenlere Federal Yüksek Mahkemeden İyi Haber

Güncelleme:

Almanya Federal Yüksek Mahkemesi bankaları haksız bularak, bankaların geçmişe yönelik aldıkları işlem paralarını müşterilerine iade etmeleri gerektiğine karar verdi.

Almanya Federal Yüksek Mahkemesi bankaları haksız bularak, müracaat etmeleri durumunda, bankaların geçmişe yönelik aldıkları işlem paralarını müşterilerine iade etmeleri gerektiğine karar verdi.

Almanya'da bankalar, kredi alan müşterilerinden yüksek faizin yanında bir de yüklü işlem parası alıyorlardı.

BANKALAR ZAMANAŞIMINI İLERİ SÜREMEYECEK

Mayıs ayında yerel mahkemenin bu yönde zaten bir karar verdiğini ve şimdi Federal Yüksek Mahkeme'nin bu kararı onadığını belirten Köln Barosu avukatlarından Oğuz Korumtaş şunları söyledi:

"Önce Yargıtay işlem parası adı altında alınan bu paraların haksız olduğuna, talep edilen bu paraların geçmişe yönelik geri talep edilebileceğine hükmetti. Buna karşılık bankalar 2011'den önce olan işlem paralarının zaman aşımına uğradığını belirterek iade etmemişlerdi. Ayrıca sözleşmelerde bu işlem parasının yazılı olduğunu dolayısıyla müşterilerin bundan haberi olduğunu iddia etmişlerdi. Yerel mahkemelerde bankalar lehine karar veriyordu. Stuttgart Eyalet Mahkemesi ise diğer eyaletlerin aksine bankalar aleyhine karar verdi. Daha sonra konu Yargıtay'a gitti ve 2011'den önce olan haklar da talep edilebilir kararı verdi. Bu net bir karardır ve eskiden kredi çekmiş bile olsa herkes bankadan bu paraları artık geri talep edebilir."

BU YIL SONUNA KADAR MÜRACAT EDİLMELİ

Avukat Oğuz Korumtaş, bu haktan yararlanmak isteyenlerin yıl sonuna kadar müracaat etmeleri gerektiğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Bankalar bu konulardan dolayı yaklaşık 20 milyar Euro kar elde etmiştir. Toplam 8 milyon civarında kredi sözleşmesi yapılmıştır. Bu da milyonlara ulaşan büyük rakamlara tekabül etmektedir. Ancak burada dikkate edilmesi gereken, parayı talep edecek olan kişinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat edip parasını geri talep etmesi gerekir. 1 Ocak 2015'den itibaren ise bu hakları zaman aşımına uğrayacaktır. Herkes avukatına başvurarak haklarını talep edebilir." - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title