Haberler

Almanya'da "Ekonomi Güveni" Hafif Arttı

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da bu ay önceki aya kıyasla 2,4 puan artarak 12,8 puana yükseldi.

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da bu ay önceki aya kıyasla 2,4 puan artarak 12,8 puana yükseldi.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da mart ayında bir önceki aya kıyasla 2,4 puan arttı.

Endeks şubat ayındaki 10,4 puandan mart ayında 12,8 puan seviyesine yükselmesine karşın, 13 puan olan piyasa beklentisinin altında gerçekleşti. Almanya'da mart ayı Cari Durum Endeksi de bir önceki aya kıyasla 0,9 puan artarak 77,3 puana çıktı.

Açıklamaya göre, bununla birlikte, ocak ayındaki ekonomik rakamlar, Alman şirketlerinin koşullarının kötüleşebileceğini gösteriyor. Avro Bölgesi içindeki birkaç önemli komşu ülkede üretim rakamlarının düşmesinden dolayı ihracat olumsuz etkilenebilir. Ayrıca, artan iş gücü maliyetleri ve ithalat fiyatlarının bir sonucu olarak Alman şirketleri için maliyetler de arttı.

Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 8,5 puanlık artışla 25,6 puana ulaştı. Diğer yandan, para birliğinde Cari Durum Endeksi mart ayında 7,4 puana yükseldi.

-"Hafif artış, gelecekteki ekonomik gelişmeyi çevreleyen mevcut belirsizliğin bir yansıması"

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin açıklamasında, "ZEW Ekonomik Güven Endeksi göstergesinin sadece hafif bir yükseliş hareketi gösterdiği gerçeği, gelecekteki ekonomik gelişmeyi çevreleyen mevcut belirsizliğin bir yansımasıdır." değerlendirmesini yaptı.

Wambach, Almanya'daki ekonomik durumla ilgili olarak, Ocak 2017'deki en son ekonomik sinyallerle net bir sonuca varılamayacağına dikkati çekerek, "Sanayi üretimi ve ihracatı olumlu bir gelişim gösterirken, yeni sipariş ve perakende satış rakamları daha az olumlu gerçekleşti. Birkaç Avrupa Birliği ülkesindeki yaklaşan seçimlerden kaynaklanan siyasi riskler, Alman ekonomisini çevreleyen belirsizlikleri nispeten yüksek düzeyde tutuyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, endekse ilişkin anket, 27 Şubat-13 Mart tarihlerinde 207 analistin katılımıyla gerçekleştirildi. Ankete katılanlara, gelecek 6 aya ilişkin beklentileri soruldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mannheim Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title